In het spoor vanTeam Iserbyt

Wat is een renner zonder zijn entourage? Om het antwoord op deze prangende vraag te achterhalen, nestelden we ons een dag in het spoor van Eli Iserbyt, die zich na zijn knappe eerste seizoenshelft en dito kerstperiode opmaakt voor de kampioenschappen. Het resultaat is een amusant verhaal over tjoolen, De Zeemeeuw, Justin Bieber, tactische plannetjes en cheesecake.

Lees meer

Chris Froome'Sta voor grootste uitdaging van mijn carrière'

In plaats van zich te laten fêteren als Tourwinnaar, zag Chris Froome zich genoodzaakt om de voorbije maanden in alle stilte aan zijn herstel te werken na een doodsmak in de Dauphiné. Wij hadden een exclusief gesprek met de Britse wielerkampioen, die de moed weigert te laten zakken: "Ik kom van ver, maar ik geloof nog steeds in die vijfde Tourzege!"

Lees meer

TrainingRijklaar voor het nieuwe wielerjaar

'New year, new me', het is een veelbelovende zin die je elk jaar opnieuw hoort. Haast iedereen stelt in de aanloop naar 1 januari een rist goede voornemens op, maar een week nadien zijn we de meeste al 'vergeten'. Cycling.be en Energy Lab slaan de handen in elkaar om jou zo goed mogelijk klaar te stomen voor het nieuwe wielerseizoen.

Lees meer

MateriaalWelke fiets-gps past bij jou?

De fiets-gps werd vanaf zijn introductie een onmisbare compagnon voor heel wat fietsers. Ook wij zijn er al jaren aan verknocht, en de connectiviteit met extra apps en de smartphone maakten de toestellen nog multifunctioneler. Maar welk apparaat past het best bij jou? We selecteerden zes fietscomputers die elk hun deel van de markt bespelen. Elk toestel heeft zijn eigen plus- en minpunten, en uiteraard kan ook de prijs de spelbreker zijn.

Lees meer

Fietsen metCeylin del Carmen Alvarado

Hoewel ze eigenlijk nog belofte is, legt Ceylin del Carmen Alvarado de vrouwelijke veldritelite dit seizoen elke week het vuur aan de schenen. Sterker nog: ze staat op kop in de drie klassementen, al droomt de Nederlandse met Dominicaanse roots vooral van een regenboogtrui. Tijd voor een nadere kennismaking met deze sympathieke spring-in-'t-veld!

Lees meer

Thibau Nys'Ontwikkeling als renner belangrijker dan regenboogtrui'

Weinig zeventienjarigen die zo onder een vergrootglas fietsen als Thibau Nys. De kleine Kannibaal van Baal laat zich echter niet gek maken en concentreert zich nuchter en vastberaden op zijn ontwikkeling als renner. Coach Paul Van Den Bosch plaatst de exploten van Nys junior in het juiste perspectief.

Lees meer

VooruitblikWK veldrijden in Dübendorf

Een WK veldrijden op een vliegveld? Er zijn al veel vraagtekens geplaatst bij de keuze van de locatie voor het wereldkampioenschap veldrijden in Dübendorf (1-2 februari). Parcoursbouwer Daniel Gysling is ervan overtuigd dat we in februari toch een aantrekkelijke regenboogstrijd krijgen. "Het is niet de bedoeling dat Mathieu van der Poel - om maar iemand te noemen - na één ronde al een minuut voorsprong heeft."

Lees meer

Sur PlaceBikepacking-avontuur in Girona

Gravel is helemaal in, net zoals bikepacking. Om mee te gaan met zijn tijd besloot onze redacteur zich onlangs te wagen aan zijn eerste lange gravelrit, die meteen ook uitdraaide op een prachtig bikepacking-avontuur. Plaats van afspraak voor zijn debuut in deze herboren fietsdiscipline: Girona, Catalonië.

Lees meer

De StreekrennerZeebrugge

In de rubriek 'De Streekrenner' wil we jullie, de cycling.be-lezers, laten kennismaken met de mooiste offroadroutes in Vlaanderen. Daarvoor gaan we op zoek naar locals die hun streek op hun duimpje kennen. Na Noord-Antwerpen en Noord-Limburg is het deze keer de beurt aan Zeebrugge. Een deel van de route is net als bij de twee vorige locaties goed bestand tegen wat regen, maar toch moesten we af en toe wat glibberen door de vettige brij.

Lees meer

Do's & Don'tsKrachtsverschil wegwerken na beenblessure

Wat doe je als er na een blessure sprake is van een groot krachtsverschil tussen beide benen? Hoe kan je werken aan de weg terug en waarop moet je letten om je andere been niet te overbelasten?

Lees meer