Philippe Gilbert4 wegen naar WK-succes

Als alles goed gaat, verschijnt Philippe Gilbert eind deze maand aan de start van zijn vijftiende WK. De Luikenaar vindt in Yorkshire een parcours dat hem als gegoten ligt, met stekelige hellingen, technische afdalingen en een oplopende finish. Wij selecteerden samen met drie oude bekenden vier manieren waarop hij het laken naar zich toe kan trekken, gebaseerd op zijn vele huzarenstukjes uit het verleden. Want iedereen weet: l'histoire se répète ...

Lees meer

Op verkenningHet WK-parcours in Yorkshire volgens Naesen en Lampaert

We moeten er geen doekjes om winden: wij waren danig onder de indruk van het WK-parcours in Yorkshire toen we het begin mei samen met Yves Lampaert en Oliver Naesen gingen verkennen. "3.800 hoogtemeters, verspreid over bijna 290 kilometer: het zal geen slechte coureur zijn die hier de regenboogtrui pakt!"

Lees meer

Do's & Don'tsDe zin en onzin van ketonen

Ketonen zijn al een tijdje 'the talk of the town' in het wielrennen, maar er bestaan helaas heel wat misverstanden rond. Is het echt zo'n magisch wondermiddel? En kunnen recreanten ook profiteren van het effect? We vroegen het aan dokter Jens De Decker, die ons uitgebreid en deskundig van antwoord diende.

Lees meer

Rohan DennisDe tijdritgeboden van de wereldkampioen

Hoe leeft de beste tijdrijder ter wereld toe naar de belangrijkste afspraak van het jaar? Dat was de cruciale vraag toen we Rohan Dennis gingen opzoeken in de aanloop naar het WK in Yorkshire. De Australische wereldkampioen in het werk tegen de klok verklapte ons zijn tien tijdritgeboden.

Lees meer

FietstestsVeelbelovende 2020-modellen

Bent u op zoek naar een nieuwe fiets? Blader dan zeker even door ons magazine, want onze materiaalspecialist testte 2020-modellen van Cannondale, Trek, Eddy Merckx, Cube en Superior. Zet die spaarcentjes alvast opzij, want het is de moeite!

Lees meer

TrainingDeze gewoonten kopieer je best niet van het profpeloton

Of het nu gaat om materiaal, trainingsgewoonten of fietspositie, iedereen heeft wel eens een poging ondernomen om een profrenner na te bootsen. Wat in het profpeloton gebeurt, geldt vaak als de referentie. Nietwaar? Niet helemaal! Samen met fietscoach Dietmar Ledegen van Energy Lab zoeken we uit wat je beter niet klakkeloos overneemt en hoe het dan wél moet om het leuk en gezond te houden.

Lees meer

Op fietspadLa Marmotte: de Alp zien en sterven

De Marmotte Granfondo Alpes staat bekend als de moeder aller cyclo's. Terecht? Onze man hees zich over de Glandon, de Télégraphe, de Galibier en Alpe d'Huez om de magie achter deze loodzware Alpenbeproeving zelf te ervaren. Het werd een unieke belevenis ...

Lees meer

Fietsen metFabio Jakobsen

Nederlands kampioen Fabio Jakobsen maakt deze dagen grote sier in de Vuelta. Een paar weken voor zijn 'groterondedebuut' zochten we de spurtbom van Deceuninck - Quick-Step op voor een gezamenlijk trainingstochtje.

Lees meer

VeldrijdenAchter de schermen bij Telenet Baloise Lions

Terwijl de gladiatoren van de weg zich in het zweet werkten tijdens de klassiekers en de Tour, bereidden onze heren crossers zich in alle stilte voor op een nieuwe veldritcampagne. Wij kregen inzage in de interne keuken van Telenet Baloise Lions en gingen na hoe ze hun tussenseizoen precies invulden. In dit eerste deel belichten we het wegseizoen en de voorbereidingen achter de schermen.

Lees meer