Van Aert vs. Van der PoelClash der titanen

Van Aert versus Van der Poel: het is het duel dat het voorjaar van 2021 en allicht ook de klassieke campagnes van de komende jaren zal kleuren. We laten beide supertalenten niet enkel zelf aan het woord, maar polsten ook bij hun trainers en twee trouwe ploegmaats. Om zo uit te komen bij een (h)eerlijk dubbelportret: Wout versus Mathieu, een sportieve tweestrijd op het allerhoogste niveau.

Lees meer

Glazen bolHet nieuwe wielerseizoen in 15 vragen

Ondanks alles was 2020 een boeiend wielerjaar. Maar wat zal 2021 brengen? We legden vijftien pittige vragen voor aan drie eminente wielerkenners: kersvers wielergepensioneerde Serge Pauwels, bondscoach Sven Vanthourenhout en koerscommentator José De Cauwer.

Lees meer

DuelCervélo S5 vs. Canyon Aeroad CF SLX

In de rubriek 'Duel' wegen we twee topfietsen tegen elkaar af. Deze keer: de aeroracers van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. We mochten proeven van hun topmateriaal aan de hand van een custom topversie van de Cervélo S5 en een model uit de middenklasse van de Canyon Aeroad.

Lees meer

PauzeWat na corona?

In de rubriek 'Pauze' staan we stil bij een actueel wielertopic. Deze keer: de impact van de coronacrisis. Voor heel wat renners, ploegen, sponsors en organisatoren blijft de situatie precair. Wat brengen 2021 en de verdere toekomst? Wij zochten het voor u uit.

Lees meer

ReconOmloop Het Nieuwsblad

Acht keer de Omloop Het Nieuwsblad, tien keer de Ronde van Vlaanderen, man van de streek, twaalf profseizoenen op de teller. Een betere gids dan Bert De Backer (36) voor onze vuurdoop op het parcours van de eerste Vlaamse voorjaarsklassieker konden we ons niet wensen. Met de wegkapitein van B&B Hotels p/b KTM vatten we onze nieuwe reeks 'Recon' aan, waarbij we telkens cruciale passages van een grote koers verkennen.

Lees meer

KopvrouwLotte Kopecky

2020 staat voor velen bekend als het coronajaar, maar voor Lotte Kopecky was het zonder twijfel het seizoen van de definitieve doorbraak. Bij haar nieuwe team Liv Racing hoopt ze die positieve lijn te kunnen doortrekken. "De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan hoog op mijn verlanglijstje, maar een olympische medaille zou het summum zijn."

Lees meer

EtalageMateriaal van Mark Cavendish

De zwanenzang van Mark Cavendish kwam eind vorig seizoen wel heel dichtbij, maar Patrick Lefevere kon hem toch nog een contract aanbieden. Bij The Wolfpack van Deceuninck - Quick-Step wordt de man van het eiland Man opnieuw verenigd met zijn oude sponsor Specialized, maar ook enkele andere accessoires springen in het oog.

Lees meer

RewindThomas De Gendt

Zijn biografie heet 'Solo' omdat individuele krachttoeren zijn handelsmerk zijn, maar wist u dat Thomas De Gendt zijn eerste zege op het allerhoogste niveau veiligstelde via een uitgekookte sprint? Tien jaar en dertien WorldTour-overwinningen later blikken we samen met de ontsnappingskoning van Lotto Soudal terug op die bewuste openingsrit van Parijs-Nice in 2011 en richten we het vizier op een van zijn meest onderschatte wapens: het eindschot.

Lees meer

RootsRichard Carapaz

In 2019 won Richard Carapaz de Giro d'Italia. In 2020 werd hij tweede in de Vuelta en was hij enkele weken eerder de allereerste Ecuadoriaan die deelnam aan de Tour de France. Tijdens die Tour zochten we zijn ouders op, die nog steeds op de kleine boerderij wonen waar de 27-jarige toprenner van INEOS Grenadiers destijds opgroeide, hoog in de bergen van de noordelijke provincie Carchi.

Lees meer