Na een zwaar voorjaar waarin hij een schitterend openingsweekend reed met onder andere winst in Kuurne-Brussel-Kuurne, heeft Jasper Stuyven net een weekje relatieve rust genomen. We spreken de week na Parijs-Roubaix af om rustig een stukje te gaan losrijden in de mooie glooiende omgeving van Leuven en de taalgrens.

Wat volgt er verder nog dit seizoen?
"Ik ga nu via de Ronde van Californië en in principe ook de Ronde van Zwitserland toewerken naar het Belgische kampioenschap aan les Lacs de l'Eau d'Heure. Die wedstrijd speelt al een heel tijdje in mijn hoofd en ik denk dat ik mits een goeie voorbereiding daar wel uit de voeten moet kunnen. Het is zo'n parcours dat zwaar genoeg is om de pure spurters overboord te krijgen, maar geen klimkoers. Er zit iets in."

Je bent daar wel met een relatief kleine ploeg. Is dat geen nadeel?
"Op zo'n Belgisch kampioenschap komen de besten toch automatisch naar voren en ik hoop daarbij te zijn. We hebben op dat BK inderdaad weinig renners aan de start, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Soms is het zelfs een voordeel, omdat andere ploegen moeten rijden."

Wie zie je als je grootste tegenstanders?
"Dat zullen terug de vaste namen zijn. Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Tiesj Benoot, Jürgen Roelandts. Ook Jens Debusschere en Tom Boonen zie ik meedoen. Het zal niet makkelijk worden ..."

Lees het volledige interview in het juninummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees het HIER online via Blendle.