Op de dag van de Waalse Pijl reed Alberto Contador niet richting de Muur van Hoei, maar naar Kontich. Daar bezocht de 33-jarige Spanjaard van Tinkoff distributeur Wolvenberg, dat vierde dat het al twintig jaar Sportful verdeelt. Tussen de handtekeningensessies, selfies en meet & greets door, kon ook cycling.be even met de Spaanse ronderenner spreken.

Hoe ziet de laatste maand van de voorbereiding eruit?
"Als we in de buurt zijn, gaan we al eens enkele bergritten verkennen en er staat een nieuwe hoogtestage op het programma. Ik ga dus opnieuw op de Teide trainen en daarna gaat het richting het Critérium du Dauphiné. Die dient om mijn vorm aan te scherpen, niet om er voor de zege te gaan meestrijden. Afhankelijk van mijn vorm in die rittenkoers pas ik de laatste trainingen voor de Tour aan."

Jouw Tourzeges dateren al van 2007 en 2009. Welke was de mooiste?
"Iedere eindzege in de Ronde van Frankrijk is vanzelfsprekend heel erg speciaal, maar 2007 staat misschien nog net wat hoger aangeschreven. Het was mijn eerste Tourzege en die veranderde mijn leven."

Het deelnemersveld is sindsdien aardig gewijzigd. Wie zie je zeven jaar later als je belangrijkste concurrenten?
"Froome en Quintana zijn mijn grootste opponenten. Froome is heel sterk en hij heeft al bewezen dat hij de Tour kan winnen. Quintana jaagt nog op zijn eerste eindzege, maar hij werd al een keer tweede en ik zie hem zeker als een grote rivaal. Maar de Tour is meer dan Contador, Froome en Quintana. Ik houd ook Aru, Nibali en Valverde in de gaten voor het podium. Al zullen die laatste twee wel al de Giro in de benen hebben."

Hoe schat je jezelf in ten opzichte van die anderen?
"Wat denk je zelf? (lacht) Als ik aan de start sta, denk ik altijd aan het hoogst haalbare. Ik zie mezelf nooit als de mindere. Ik zou ook nooit de motivatie kunnen hebben om zo hard te trainen als ik niet overtuigd ben dat ik de Tour nog kan winnen. Ik voel me goed en het seizoen verloopt prima tot nu toe."

Lees het volledige interview in het juninummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees het HIER online via Blendle.