Nul gram is hij aangekomen, Maarten Tjallingii, sinds hij vorig jaar op zijn 38e met wielerpensioen ging. Vandaag oogt hij scherper dan ooit, ook al zit hij niet zo vaak meer op de fiets. Tijdens een prachtige fietstocht door de Veluwe om en rond Arnhem blikken we terug op z'n carrière en praten we over zijn nieuwe leven.

Je bent ook de officiële ambassadeur van de nieuwe BinckBank Tour.
"Inderdaad. Ik doe wat promoactiviteiten in aanloop naar die ronde en tijdens de rittenwedstrijd zelf zal ik voornamelijk vip-host zijn, waarbij ik de gasten wat meer achtergrondinformatie probeer te geven door middel van interviews en commentaar, maar ook in kleinere groepjes bij een drankje. Iets nieuws voor mij, maar ik kijk er al naar uit."

Heb je het rittenschema al bekeken? Waar liggen de zwaartepunten?
"De tijdrit is met 9 km vrij kort, dus ik verwacht niet dat daar het klassement zal gemaakt worden. De rit van Riemst naar Houffalize op zaterdag zal vermoedelijk de belangrijkste worden met zeker in en om Houffalize opnieuw zware kost. Op de slotdag is er dan de rit van Essen naar Geraardsbergen met een paar beklimmingen van de Bosberg, maar ik vermoed dat het klassement dan al gemaakt zal zijn."

Wie is jouw favoriet? Tim Wellens won twee jaar geleden in de regen in Houffalize.
"Wellens wordt zeker weer een van de grote namen. Hij is er eerder uit gemoeten in de Tour en alles zal afhangen van z'n herstel, maar normaal zal hij wel in orde zijn. Een andere kandidaat is Tom Dumoulin: sterk tegen de klok en na een relatieve rustperiode na z'n Girowinst fris aan de start voor het tweede deel van het seizoen. Tom wordt de grootste tegenstander van Tim Wellens. Niki Terpstra, de winnaar van vorig jaar, is de outsider. Iemand waar je altijd rekening mee moet houden."

Lees het volledige interview in het augustusnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees het HIER online verder via Blendle.