Bent u op zoek naar een nieuwe fiets? Blader dan zeker even door ons magazine, want onze materiaalspecialist testte 2020-modellen van Cannondale, Trek, Eddy Merckx, Cube en Superior. Zet die spaarcentjes alvast opzij, want het is de moeite!

Trek Domane SLR 9 eTap

De tijd staat niet stil en dat geldt evenzeer voor de Trek Domane, die nu al aan zijn derde incarnatie zit. Als je de cijfers bekijkt, valt op dat het 2020-model zowaar zwaarder is geworden dan de vorige versie, maar als je verder tuurt, merk je dat de toonaangevende comfortracer in ruil daarvoor is opgesmukt met een toefje aerodynamica. Deze Domane is mooier, sneller en veelzijdiger dan ooit. Wij konden hem uittesten op het Italiaanse asfalt én grind.

 

detail
De Trek Domane SLR 9 eTap.

 

Cannondale Habit Neo 1

Het landschap van de e-mountainbikes verandert razendsnel, en dat levert fietsen op met een steeds verregaandere integratie en een leukere rijervaring. Cannondale laat zich niet onbetuigd en komt op de proppen met twee nieuwe modellen. De Habit Neo is de veelzijdige trailfiets, de Moterra laat je de meest extreme paden ontdekken. En dat je geen luiaard, hoogbejaarde of fysiek beperkte fietser moet zijn om te genieten van de geneugten van het e-biken, bleek nog maar eens op de trails in Oostenrijk. Wij mochten er ontdekken wat er zo leuk is aan zo'n MTB met elektronische ondersteuning en waarom zowel beginners als experts ervan kunnen profiteren.

 

detail
De Cannondale Habit Neo 1.

Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Dura-Ace Di2

Nadat we in het Oostenrijkse Alpbach de Habit Neo hadden getest, konden we meteen weer ervaren hoe hard je moet trappen op een fiets zonder ondersteuning. De nieuwe SuperSix Evo (zie hoofdbeeld) was gelukkig zo galant om zijn beste beentje voor te zetten qua gewicht, stijfheid en acceleratievermogen.

 

Cube Litening C:68X SLT

Cube is zeker niet de eerste in de dans om de beste aeroraracer, maar de Litening C:68X is duidelijk een product dat tot in de puntjes ontwikkeld is. Wij mochten er net voor de Tourstart mee ten strijde trekken op het parcours van de eerste etappe, in het aangename gezelschap van Wanty-Gobert.

 

detail
De Cube Litening C:68X SLT.

 

Superior X-Road Team Issue R

Het Tsjechische merk Superior groeit razendsnel en wil die stijgende lijn duidelijk vasthouden, want het gamma gravelfietsen, XC- en trailmountainbikes is volledig vernieuwd. Een trip naar de Eifel moest ons overtuigen van de kwaliteiten. Zoals je al kon lezen op deze website brachten de nieuwe fully's en hardtail het er goed van af tijdens de korte tests, maar met de X-Road konden we wat langer op pad. Die gravelfiets met granfondoambities is het perfecte uithangbord van het motto van Superior - 'Always Race' - want een luie grindeter is het niet.

detail
De Superior X-Road Team Issue R.

BMC Alpenchallenge AMP Road

Naast standaard e-bikes en e-mountainbikes maken ook de racefietsen met elektronische ondersteuning hun opwachting. Tot nu toe zagen die er vaak log, lomp en lelijk uit, maar BMC pakt die negatieve eigenschappen aan in de Alpenchallenge AMP Road. Die opdracht lijkt geslaagd, want de batterij valt niet op tijdens het fietsen, achteraan is comfort ingebouwd en het gewicht blijft net onder de 15 kilo.

detail
De BMC Alpenchallenge AMP Road.

Lees alle fietstests in het septembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!