En of Pauwels Sauzen-Bingoal goed aan het seizoen begonnen is! De 'rode brigade' liet al meteen van zich spreken en kaapte bij de mannen tot nog toe alle belangrijke overwinningen weg. Wij hadden een leuke babbel met speerpunten Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout: "Ja, we beseffen dat we dit jaar meer zullen moeten winnen!"

Mosselen met frietjes of ribbetjes voor de liefhebbers. De stage van Pauwels Sauzen-Bingoal in La Gleize zit er bijna op, en dus mogen de crossers zich op de laatste avond in hotel Aux Ecuries De La Reine eens laten gaan bij het diner. Aan tafel keuvelen de tien renners van de nieuwe ploeg alsof ze al jarenlang ploegmaten zijn. Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout genieten met volle teugen. De sfeer is goed na de stage in de Ardennen. Een nieuwe crosscampagne staat voor de deur en gezien de afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert in het begin van het seizoen, gelooft elke renner in zijn kansen. Wij blikten met de drie sterkhouders van de ploeg-Mettepenningen vooruit op de nakende veldritwinter.

Heren, is zo'n stage onmisbaar in de voorbereiding op een nieuw veldritseizoen?
Eli Iserbyt: "Ja, dat hoort er echt wel bij. Je kan hier lange duurtochten afwerken, maar toch ook enkele crosstrainingen inlassen: een welkome afwisseling. Het is ook wel goed om eens met alle jongens samen te zijn."

Michael Vanthourenhout: "Zeker. Bovendien biedt het onze mecaniciens de gelegenheid om de fietsen optimaal af te stellen. We worden hier goed gesoigneerd en kunnen ons zo perfect voorbereiden op de winter."

Laurens, voor jou zal het allicht wel nieuw zijn tussen al die andere jongens?
Laurens Sweeck: "Het is inderdaad wel een beetje anders, maar Daan Soete en Jens Adams (en nog enkele andere renners van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, red.) zijn mee verhuisd, dus zo groot was die verandering niet. Ik was hier zelf in het verleden ook al op stage geweest. Alleen de mecaniciens, de soigneurs en de ploegleiding (Mario De Clercq en Gianni Meersman, red.) zijn nieuw. Natuurlijk wist iedereen wel dat er aanvankelijk te veel trainers waren en dat er een paar mannen moesten verdwijnen (Niels Albert, Tom Vannoppen en Johan Verstrepen, red.). Je kan nu eenmaal niet voor elke renner een ploegleider voorzien ..."

Was het aanpassen?
Sweeck: "Eigenlijk is dat heel vlot gegaan. Ik voel me hier geen vreemde eend in de bijt, of zo (lacht)."

Lees het volledige artikel in de crossgids van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!