Als fietser kom je vaak voor de keuze te staan: ga ik voor de betaalbare of de duurdere optie? Zeker bij koersbandjes is dat het geval. Wat levert jou de keuze voor een echte race- versus een trainingsband op? We zochten het uit!

Een band is altijd een compromis. Wil je snelheid, dan boet je in aan lekbestendigheid. Rij je liever niet lek, dan moet je er wat extra gewicht bij nemen. Maar hoe groot zijn die verschillen tussen diverse types banden nu? Het Duitse Schwalbe heeft zowel bij racefietsers als mountainbikers een uitstekende reputatie verworven en stuurde ons de stevige Durano Plus en rappe Pro One op voor een rechtstreekse vergelijking. 

Vanzelfsprekend monteerden we de banden op dezelfde wielen, bij dezelfde fiets en met dezelfde binnenbanden. Zowel de Durano Plus als Pro One zijn 25 millimeter breed en zijn enkel met binnenbandjes te gebruiken, hoewel Schwalbe het ook uitstekend doet met de tubelessvarianten van bijvoorbeeld de Pro One.

Lees het volledige artikel in de Fietsgids 2021 van cycling.be magazine, nu in de winkel, HIER online te lezen via Blendle of HIER online te bestellen in de webshop.