Wie deze zaak nog kent van toen ze nog aan de overkant van het Cogelsplein was gehuisvest, zal versteld staan over hoe ruim en luchtig het er nu uitziet. Als je binnenkomt, heb je voldoende plaats én interessante showroommodellen om rustig rond te kijken.

"Na onze recente verhuis met een vergroting van de showroom van 80 naar 220 m² zetten we nog meer in op race en gravel met Merckx en Ridley als nieuwe merken naast De Rosa en Genesis", legt Johan Smets uit. "Ook de cargofietsen zijn nieuw en hebben tegenwoordig 2, 3 of 4 wielen. Dat zijn trouwens onze populairste testfietsen. We verwachten bv. veel van de compacte Muli met zijn opvouwbare bak."

Rijwielen Smets was al sterk in aparte accessoires en onderdelen en gaat voort op dat elan: "We zijn een Campagnolo Pro Shop met een Test Center voor de 12-speed-groepen, want ik laat de mensen graag zichzelf overtuigen, aangezien het merk zeker niet moet onderdoen voor de andere. Uiteraard hebben we ook Shimano en Sram. Voorts bieden we nog altijd handgebouwde wielen aan en zijn merken als Fast Forward en Restrap (tassen voor avonturenfietsen) erbij gekomen."

"De familie Smets heeft al een fietswinkel van in 1946. Aanvankelijk in Grobbendonk, daarna in Deurne. De nieuwe winkel combineert dat historische (over de vloer is bv. goed nagedacht om een link te hebben met de winkel van vader Smets) met het moderne. Ook nu nog is service van kapitaal belang. Zo moet er in principe slechts één werkdag zitten tussen het binnenbrengen en het ophalen van een fiets. Zelfs carbonherstel is mogelijk via een contact van Smets: "Na de herstelling zie je geen verschil."

Openingsuren:
Di, wo, vr: 9-12u & 13-18u / Do: 13-19u / Za: 10-17u / Zo & ma gesloten
 
Fietsmerken:
De Rosa, Eddy Merckx, Ridley, Genesis, Rijwielen Smets

Rijwielen Smets
Cogelsplein 7-9
2100 Deurne (Antwerpen)
Tel 03.326.03.60
info@rijwielensmets.be
www.rijwielensmets.be