Las je onze eerste indruk van de gloednieuwe Look 795 Blade RS en wou je weleens weten hoe de honderden stukjes carbon met de hand tot een frame worden gemaakt in de eigen fabriek van Look? Bekijk dan dit verhelderende filmpje van GCN!

Ollie van Global Cycling Network trok naar het Franse hoofdkwartier van Look in Nevers en naar de eigen Tunesische fabriek. Daar zien we hoe vele stukjes geïmpregneerde carbonvezel één voor één op de juiste manier op elkaar worden gelegd om een frame te vormen, dat daarna nog in de mal moet én twee keer gebakken wordt. Het hele proces gebeurt met de hand en duurt een eind, wat meteen de reden is waarom zo'n carbon frame niet voor wat wisselgeld van eigenaar wisselt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!