Een aantal jaar geleden wou echt iedereen een carbon fiets in huis hebben,maar tegenwoordig hebben velen het licht gezien en kiezen ze in de betaalbare categorieën opnieuw sneller voor een hoogwaardig aluminium frame. Wij testten de BMC Teammachine ALR Disc One en de Trek Émonda ALR 5.

BMC Teammachine ALR Disc One

Net als de Trek Émonda ALR staat de Teammachine ALR gerangschikt onder de klimfietsen in het gamma van BMC. Bij de presentatie van de nieuwe modellen konden we even een gepersonaliseerde ALR met eTap aan de tand voelen, en toen viel inderdaad op hoe licht de fiets was. Deze standaard afgemonteerde ALR Disc laat ons op dat vlak een beetje op onze honger zitten, want hij werpt 9,2 kilo in de schaal. En toch zegt dat bijlange niet alles over deze Zwitser.

Lees het volledige artikel in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

 

Trek Émonda ALR 5

De Émonda-lijn heeft aan de top van het gamma enkele ultralichte modellen, maar ook de rest moet telkens het pluimgewicht in zijn klasse zijn. Trek vernieuwde daarom de aluminium Émonda, en die werd niet alleen lichter, maar ook mooier. En dan hadden we nog niet eens de adembenemende paarse uitvoering toegestuurd gekregen ...


detail

Lees het volledige artikel in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.