Een aantal jaar geleden wou echt iedereen een carbon fiets in huis hebben,maar tegenwoordig hebben velen het licht gezien en kiezen ze in de betaalbare categorieën opnieuw sneller voor een hoogwaardig aluminium frame. Wij testten de BMC Teammachine ALR Disc One en de Trek Émonda ALR 5.

BMC Teammachine ALR Disc One

Net als de Trek Émonda ALR staat de Teammachine ALR gerangschikt onder de klimfietsen in het gamma van BMC. Bij de presentatie van de nieuwe modellen konden we even een gepersonaliseerde ALR met eTap aan de tand voelen, en toen viel inderdaad op hoe licht de fiets was. Deze standaard afgemonteerde ALR Disc laat ons op dat vlak een beetje op onze honger zitten, want hij werpt 9,2 kilo in de schaal. En toch zegt dat bijlange niet alles over deze Zwitser.

Lees het volledige artikel in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

 

Trek Émonda ALR 5

De Émonda-lijn heeft aan de top van het gamma enkele ultralichte modellen, maar ook de rest moet telkens het pluimgewicht in zijn klasse zijn. Trek vernieuwde daarom de aluminium Émonda, en die werd niet alleen lichter, maar ook mooier. En dan hadden we nog niet eens de adembenemende paarse uitvoering toegestuurd gekregen ...


detail

Lees het volledige artikel in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle. 

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!