Silca heeft een nieuw soort stuurlint ontwikkeld dat comfortabeler en duurzamer zou zijn en meer grip zou bieden. De nieuwe Silca Nastro Fiore en Nastro Piloti zijn geïnsprireerd op recente ontwikkelingen bij hardloopschoenen, uit de Formule 1 en Silca?s eigen onderzoeksteam.

Het 2.5 mm dikke Fiore-lint ($ 44) zorgt voor demping en comfort dat gelijk staat aan standaard 3.2 mm dik tape. De 1.85 mm dikke Piloti-tape ($ 40) is vergelijkbaar met 2.5 mm dik standaard stuurlint. Beide zijn gemaakt van gelamineerd "Silcathane", "Silcalon" en 3M Visco-elastische plakstrip waardoor het niet uitmaakt in welke richting je het lint vastmaakt of welke techniek je gebruikt. Het lint is een doorontwikkeling van bestaande materialen en biedt meer comfort, betere grip (ook als er water in het spel is), minder last van trillingen en gaat drie tot vijf keer zo lang mee. Dat laatste is niet onbelangrijk, gezien de kostprijs.

Silca pakt een probleem aan bij bestaande stuurlinten met het "butterfly"-systeem. Dit zorgt ervoor dat het gedeelte achter de shifters beter bedekt is zonder dat er massa bij komt. Om het pakket af te maken is hoge kwaliteit afwerktape toegevoegd en zitten er aluminium/composiet stuurdoppen bij voor een perfecte afwerking.

Het onderzoeksteam van Silca is altijd bezig om bestaande (wieler)producten te vernieuwen. Toen ze de ontwikkelingen in hardloopschoenen en Formule 1-banden bestudeerden en hun eigen onderzoek deden, bleek dat deze technieken voor grote verbetering konden zorgen bij stuurlinten. Om vast te houden aan de Italiaanse historie van het merk hebben ze de tape "Nastro" genoemd - Italiaanse voor "tape", maar verder is niks standaard aan dit nieuwe product.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!