Het topmodel van Colnago, de C64, is nu ook beschikbaar in twee opvallende nieuwe kleurstellingen. Eentje daarvan zal vooral fans van het wielrennen in de jaren '90 aanspreken, het andere doet je twijfelen of het frame van carbon of metaal is.

De teamkleur van de iconische Mapei-ploeg kreeg de kleurcode MPWH, de metaal-look van het design "Anticato" komt met de kleurcode BUSL. Het lakwerk is tegen een meerprijs te bestellen bij de Colnago-dealers als kleur op de C64. Dat betekent dat je voor de frameset sowieso aan een prijskaartje boven de 5000 euro zit - stijl heeft duidelijk zijn prijs.

Het Mapei-design is hetzelfde als waarmee de iconische Mapei - Quick Step-ploeg reed in 1999 en 2000. Wie houdt van een wild kleurenpalet is dus aan het juiste adres. De Anticato heeft het bekende Art Decor-rennertje op de bovenbuis, maar heeft voorts een uiterlijk dat doet denken aan geborsteld en verouderd metaal. Ook dit wordt dus een uniek frame.

Het carbon frame van de C64 bestaat uit buizen die verbonden zijn door lugs en beide designs passen dus bij deze klassieke uitstraling. De Colnago C64 bestaat in velg- en schijfremuitvoering.