De nieuwe Cannondale SuperSix EVO blijft trouw aan zijn lichte, soepele en wendbare karakter maar wordt aanzienlijk aerodynamischer. De betaalbare versie behoudt de keuzemogelijkheid tussen velg- en schijfremmen, de Hi-Mod-uitvoering is er alleen als Disc.

"De aerodynamische efficiëntie heeft erg veel invloed op de snelheid en prestaties. Daarom was het een prioriteit om de weerstand van de nieuwe SuperSix EVO te verkleinen," zegt Nathan Barry, ontwerpingenieur bij Cannondale. "Maar het was even belangrijk dat de nieuwe fiets het lage gewicht, het reactievermogen en het betrouwbare rijgedrag die de vorige versies zo succesvol maakten, behield."

"Om een evenwicht te vinden tussen de tegenstrijdige behoeften van een laag gewicht en een aerodynamisch profiel, is het frame van de nieuwe SuperSix EVO opgebouwd uit een nieuwe 'familie' afgevlakte airfoilprofielen die niet alleen de luchtweerstand aanzienlijk verminderen, maar ook het gewicht, de stijfheid en het rijgevoel van het vorige frame evenaren of zelfs verbeteren. Deze supersnelle buisvormen zijn een belangrijk deel van het gestroomlijnde systeemgeïntegreerde ontwerp waarin frame, vork, zadelpen, stuur, stuurpen en wielen zo ontwikkeld zijn dat ze samen optimaal presteren. Het resultaat is een fiets waarmee de berijder bij 48 km/u 30 watt minder moet leveren dan op de vorige versie, wat deze fiets de snelste maakt op de hedendaagse markt van lichte wegfietsen."

"Sinds zijn ontstaan is de SuperSix EVO gekend om zijn elegante, soepele rijgedrag, en de nieuwe versie vertoont nog meer souplesse. De nieuwe SAVE-achtervork, geïntegreerde klem en 27 KNØT-zadelpen verhogen de flexibiliteit met wel 18%. Het frame is meer dan ruim genoeg voor 30 mm bandjes; het nieuwe SAVE-stuur absorbeert schokken door zijn buigzaamheid en is bovendien aerodynamischer. Dat resulteert in meer comfort, controle en snelheid als het wegdek te wensen overlaat."

"De HollowGram 45 KNØT-wielen zijn de nieuwe uitvoering van Cannondales brede, aerodynamische velgen, die met hun hoogte van 45 mm niet alleen licht zijn, maar ook op alle terreinen uit de voeten kunnen. Ze behoren tot ?s werelds snelste all-terrain racewielsets en blijven zelfs met brede banden uitzonderlijke aerodynamische prestaties leveren, waardoor je hoge snelheden kan halen op meer terreinen dan ooit tevoren."

"De SuperSix EVO biedt berijders ook een nieuwe manier om om te gaan met hun fiets en hun rijervaring. De geconnecteerde technologie van Cannondale koppelt een geïntegreerde wielsensor naadloos aan de nieuwe Cannondale App en geeft gebruikers van smartphones zo uiterst nauwkeurige snelheids-, route- en afstandsgegevens, naast samengestelde informatie over de fiets, gedetailleerde serviceherinneringen en nog veel meer."

"Met gebruikersvriendelijke details als een Power2Max-vermogenmeter die klaar is voor activatie, snelle en handige Speed Release-steekassen en onderhoudsvriendelijke geïntegreerde kabels, is de SuperSix EVO een onvervalste racefiets die klaar is om te vliegen."

De SuperSix EVO voor mannen is er in 6 uitvoeringen met schijfremmen en 2 met velgremmen, in framemaat 48, 51, 54, 56, 58, 60, 62, en voor vrouwen in 3 uitvoeringen met schijfremmen en 1 met velgremmen, in framemaat 44, 48, 51 en 54. Prijzen gaan van 2.299 euro voor Shimano 105 met velgremmen tot 10.499 euro voor een Hi-Mod Disc-versie met Shimano Dura-Ace Di2.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...