Met de zomer volop in het land doe je er goed aan je ook op de fiets zomers te kleden. Cycling.be mocht met de AIS Stelvio 2.0 en de Tourmalet 2.0 een setje van Nalini voor de warme maanden uittesten.

Er zijn zo van die fietsbroeken waarvan je meteen voelt dat ze goed zitten. De Nalini Tourmalet (174,95 euro) is daar één van. Comfort en prestatie staan centraal bij deze sobere maar stijlvolle én bijzonder lichte broek. Dat lage gewicht is vooral te danken aan de opvallend dunne padding. Dit kussen van memory foam (traagschuim, red.) geeft een aangenaam zitgevoel, zelfs als je al uren in het zadel zit. Het zeem is ook anatomisch gevormd en rekt in twee richtingen, zodat je gemakkelijker kan trappen zonder dat dit wrijving met zich meebrengt.

Ook aan presteren werd gedacht bij het ontwikkelen van deze broek. Op specifieke plekken werden compressiematerialen aangebracht. Die zouden de bloedsomloop stimuleren en de productie van melkzuur in de spieren tegengaan bij intensieve inspanningen. Reflecterende logo's houden de broek tevens veilig als het begint te schemeren en de UV-bescherming maakt de broek helemaal zomerproof. De broekspijpen zijn qua lengte net goed en deze worden netjes op hun plaats gehouden door een subtiele siliconen strip.

Het AIS Stelvio 2.0 shirt (149,95 euro) kunnen we evenzeer als een uitstekende keuze bestempelen voor de warme maanden. De geweven 3D-stof op de voorkant en op de armen voelt een beetje vreemd aan, maar dit sluit wel feilloos aan rond je lichaam wanneer je in fietspositie zit. Zo is het shirt zelfs tijdens afdalingen aan hoge snelheden nergens op flapperen te betrappen.

Ook de vochtregulerende eigenschappen van het shirt zijn indrukwekkend dankzij de MOA Mantodry-technologie. Zweet wordt vlot afgevoerd en het lichaam wordt door de open structuur op de achterkant ook voldoende afgekoeld, wat zelfs op bloedhete dagen voor een aangenaam fris gevoel zorgt. Verder heeft het shirt ook drie achterzakken, een waterdicht zakje aan de binnenkant, reflecterende elementen en een kleine, opstaande kraag.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder, � Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Cataloni�, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!