In navolging van de Cinturato Velo-racefietsbanden, lanceert Pirelli een reeks gravel- en crossbanden met specifieke noppenprofielen en een nieuwe rubbersamenstelling.

Al in aanloop naar Eurobike (4-7 september) brengen veel fabrikanten hun nieuws naar buiten. Pirelli maakt zijn entree in het gravel- en crosssegment "na een grondige studie en analyse van de verschillende, specifieke noden van die twee disciplines, puttend uit de beste technieken en R&D-verwezenlijkingen die het bedrijf heeft ontwikkeld voor het race- en MTB-gamma, en tevens gebruikmakend van de ruime expertise in motorsportbanden".

De nieuwe Cinturato Cross en Cinturato Gravel combineren het aan het terrein aangepaste noppenpatroonontwerp van de Scorpion MTB met de lage rolweerstand, betrouwbaarheid en lekbescherming van de Cinturato Velo.

De nieuwe SpeedGRIP-compound - met dezelfde polymeermatrix als de SmartGRIP van de Scorpion MTB, maar dan met een lagere rolweerstand - maakt de banden geschikt voor alle weersomstandigheden, terwijl de verschillende breedtes en noppenprofielen elk apart type geschikt maken voor de specifieke ondergronden.

Staat er een 'H' op de band, dan is hij geschikt voor harde ondergronden, zoals grind, terwijl 'M' slaat op 'mixed terrain', herkenbaar aan de verder uit elkaar staande en agressievere noppen. Die H- en M-noppenprofielen verschillen dan nog eens tussen de Cross- en Gravel-versies.

De Cinturato Cross is er alleen in de maat 33 mm, zowel in M als H, de Gravel komt zowel in 35x700c, 40x700c en 45x700c, als in 45x650b en 50x650b. Alle banden zijn tubeless-ready (TLR) voor goede prestaties en een hoge betrouwbaarheidsgraad. Ze komen vanaf oktober op de markt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!