Sigma lanceert twee nieuwe multisporthorloges die niet alleen de hartslag aan de pols meten, maar ook navigatiemogelijkheden bieden.

Met de introductie van twee innovatieve gps- en multisporthorloges wordt het assortiment iD.SERIES van SIGMA SPORT verder uitgebreid. De iD.TRI is - zoals de naam doet vermoeden - specifiek voor triatlon ontwikkeld, terwijl de iD.FREE voor vele sporten geschikt is. 

Zo beschikt die laatste over zeven sportprofielen (hardlopen, wandelen, fietsen, skiën, zwemmen, fitness en diversen), die je naar je persoonlijke voorkeur kan instellen. Start je je training, dan kan je kiezen uit vijf trainingsweergaven met drie waarden per beeldscherm. Verder stimuleert de iD.FREE lichaamsbeweging ook met de zogenaamde 'Exergames' (exercise games). De iD.TRI focust zich voornamelijk op zwemmen, fietsen en lopen, maar bevat ook een alternatief sportprofiel voor een vervangende training. Voor de dua- of triatleet zijn opties als de wedstrijdmodus en gegevensuitwisseling van trainingen met anderen een meerwaarde van de iD.TRI.
 
Beide modellen beschikken over een uitgebreide lijst aan functies, waaronder optische hartslagmeting, activity tracking en routenavigatie. Dankzij de gps-navigatie heb je de mogelijkheid om routes te uploaden of turn-by-turn aanwijzigingen te ontvangen via de koppeling met de Komoot-app (een populaire wandel- en fietsroute-app). Voor fietsers komen de horloges met een handige SnapOn Bike Mount, een eenvoudige stuurbevestiging. Het silicone bandje in vier verschillende kleuren, het smart light, dat onder meer oplicht bij smart notifications of bij route-aanwijzingen en de automatische crash alert voor een grotere veiligheid zijn andere interessante kenmerken van zowel de iD.FREE als de iD.TRI. 
 
Meer informatie over de nieuwe iD.SERIES-modellen vind je hier
 
Adviesprijs iD.FREE: 169,95 euro
Adviesprijs iD.TRI: 179,95 euro Basic, 249,95 euro voor set incl. sensoren

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!