Sigma lanceert twee nieuwe multisporthorloges die niet alleen de hartslag aan de pols meten, maar ook navigatiemogelijkheden bieden.

Met de introductie van twee innovatieve gps- en multisporthorloges wordt het assortiment iD.SERIES van SIGMA SPORT verder uitgebreid. De iD.TRI is - zoals de naam doet vermoeden - specifiek voor triatlon ontwikkeld, terwijl de iD.FREE voor vele sporten geschikt is. 

Zo beschikt die laatste over zeven sportprofielen (hardlopen, wandelen, fietsen, skiën, zwemmen, fitness en diversen), die je naar je persoonlijke voorkeur kan instellen. Start je je training, dan kan je kiezen uit vijf trainingsweergaven met drie waarden per beeldscherm. Verder stimuleert de iD.FREE lichaamsbeweging ook met de zogenaamde 'Exergames' (exercise games). De iD.TRI focust zich voornamelijk op zwemmen, fietsen en lopen, maar bevat ook een alternatief sportprofiel voor een vervangende training. Voor de dua- of triatleet zijn opties als de wedstrijdmodus en gegevensuitwisseling van trainingen met anderen een meerwaarde van de iD.TRI.
 
Beide modellen beschikken over een uitgebreide lijst aan functies, waaronder optische hartslagmeting, activity tracking en routenavigatie. Dankzij de gps-navigatie heb je de mogelijkheid om routes te uploaden of turn-by-turn aanwijzigingen te ontvangen via de koppeling met de Komoot-app (een populaire wandel- en fietsroute-app). Voor fietsers komen de horloges met een handige SnapOn Bike Mount, een eenvoudige stuurbevestiging. Het silicone bandje in vier verschillende kleuren, het smart light, dat onder meer oplicht bij smart notifications of bij route-aanwijzingen en de automatische crash alert voor een grotere veiligheid zijn andere interessante kenmerken van zowel de iD.FREE als de iD.TRI. 
 
Meer informatie over de nieuwe iD.SERIES-modellen vind je hier
 
Adviesprijs iD.FREE: 169,95 euro
Adviesprijs iD.TRI: 179,95 euro Basic, 249,95 euro voor set incl. sensoren

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!