Onlangs testten we nog de tubelessversie van de nieuwe topband bij Continental, maar veel racefietsers zullen het gewoon houden bij de simpele vouwband. Die is de opvolger van de immens populaire GP 4000 II, maar is op alle vlakken verbeterd. Hoeveel beter? Dat ontdek je hier.

Welke namen Conti geeft aan de nieuwe eigenschappen lees je via de link hieronder in ons relaas over de introductie van de band, maar het is vooral interessant hoe de band zich in de echte wereld gedraagt. Het gewicht van zo'n 220 gram voor een band van 25 mm is gewoon goed, maar de grip in bochten (ook in nat weer) is fenomenaal. Nog nooit hadden we zo hard het gevoel dat we aan de weg kleefden.

Bovendien bleek uit onafhankelijke tests dat de rolweerstand indrukwekkend laag is. Snelheid en grip in één pakket, daar zijn we altijd naar op zoek. We reden er nog niet mee lek, maar daar is uiteraard ook altijd een portie geluk mee gemoeid, waardoor het moeilijk is om daar een waardeoordeel over te vellen (intussen reden we er na deze review nog mee verder en bleven de banden lekvrij, red.).

Het lijkt zonder meer vanzelfsprekend dat de 5000 (EUR 62,95) de nieuwe referentie is geworden bij de allroundbanden. Dat je ze kan verkrijgen in een standaard en een tubelessversie, en dan ook nog eens in de breedtes 23 (niet in tubeless), 25, 28 en 32 mm is alleen maar een pluspunt.

Dit testverslag verscheen in het julinummer van cycling.be magazine. Abonneer je HIER, mis geen enkele test meer én krijg er een gratis fietscadeau bovenop!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!