Bontrager lanceert twee nieuwe tassen die de harten van de avonturenfietsers sneller zullen laten slaan. De Adventure-frametas en -bovenbuistas zijn duurzaam, waterdicht en stabiel, en bieden broodnodige opbergruimte voor wie erop uit wil trekken met de fiets.

De Bontrager Adventure-frametas komt in drie maten, zodat hij past op zowel grote als kleine frames en je genoeg ruimte overhoudt voor drinkbussen. De montage is eenvoudig, met klittenbandstroken die voorzien zijn van een rubbercoating om schuurplekken te voorkomen. De duurzame en waterbestendige constructie houdt je spullen droog, en de ritsen zijn voorzien op het stevige werk. De frametas heeft een groot hoofdvak en een kleiner binnenvak om alles netjes te organiseren. Erg handig: de fluo binnenvoering maakt het terugvinden van kleinere items makkelijker. De small is 40 cm lang, de medium en de large doen daar telkens 5 cm bij. Ze zijn 5 cm breed en 12 cm hoog (10 cm bij de small). De prijzen worden ook groter naargelang de maat: 79,99, 84,99 en 89,99 euro.

De bovenbuistas (39,99 euro) is kleiner (inhoud van 1,7 liter), maar goed toegankelijk. Je kunt snel bij je belangrijkste spullen, zoals snacks en je telefoon. Bovendien kun je hem installeren met de meegeleverde riempjes of de bovenbuisbouten als je frame daarvoor geschikt is. De constructie is gelijkaardig aan die van de frametas.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer ligt nu in de winkel en pakt niet alleen uit met een immer openhartige Oliver Naesen ('Afzien is een kunst op zich, die je beter beheerst naarmate de jaren vorderen'), maar ook met een lijvig Dossier Gravel, met daarin avonturier Laurens ten Dam, de gravelbandentest, de beste gravelbikes van het moment, en fietstests van de gloednieuwe Specialized Diverge, Van Nicholas Rowtag met Campa 12-speed, en de Isaac e-gravelbike. Verder: Wout Poels, Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke, de meest onverwachte Belgische kampioenen, Dagboek van een wielerbelofte, de nieuwe UCI-kalender, everesting, trainen voor e-races en om sneller te worden, superfoods, en veel meer!