Wijzen automobilisten jou op je te felle fietslamp door met hun groot licht te knipperen? Dan is de vernieuwde Aura-lijn van Sigma Sport iets voor jou. Die drie koplampen hebben een niet-verblindend lichtbeeld en schijnen netjes op de weg. Maar ook hun prijs, batterijduur en functies mogen er zijn!

De compacte Aura 35 Lux is met een behoorlijke lichtreikwijdte van ca. 45 meter optimaal voor deelname aan het dagelijks verkeer in stedelijk gebied. Deze lamp beschikt over twee verlichtingsmodi: standaard en eco. In de standaardmodus brandt de lamp met alle 35 Lux en een gemiddelde gebruiksduur van ca. 5 uur. In de Eco-modus wordt het aantal Lux naar 15 teruggebracht en neemt de gebruiksduur toe tot 12 uur. Zijdelingse lichtelementen verhogen de veiligheid door extra zichtbaarheid vanaf de zijkant. De kleine Aura 35 is met haar voordelige prijs ideaal voor gebruik in de stad en daarmee uitstekend geschikt voor scholieren en studenten.

Null

De royale 45 Lux-reikwijdte en een harmonisch lichtbeeld, dat alle vier de zones tot op een afstand van ca. 55 m verlicht, kenmerken de Aura 45. Veiligheidsbewuste fietsers zijn blij met de geïntegreerde lichtsensor, die de verlichtingssterkte automatisch aan het omgevingslicht aanpast. Zo wordt een zo lang mogelijke gebruiksduur gewaarborgd. De twee verlichtingsmodi dragen daar ook toe bij. Schijnt de Aura 45 met maximaal verlichtingsvermogen, dan bedraagt de accugebruikstijd 6,5 uur. De accugebruiksduur wordt in de Eco-modus meer dan verdrievoudigd en bedraagt dan 21 uur met een lichtsterkte van 15 Lux. De perfecte metgezel voor regelmatige tochten bij schemer en in het donker.

Het nieuwe topmodel Aura 80 schijnt met een krachtige 80 Lux zo'n 90 meter ver. Daarmee is het een aantrekkelijke lamp voor de veeleisende, intensieve gebruikers zoals woonwerkfietsers die dagelijks van en naar de stad rijden, alsook de fanatieke racefietsers die 's avonds blijven doortrainen op de weg. Maar ook ver van de verharde wegen op de MTB is de Aura 80 een veilige metgezel. Het gebruik van aluminium elementen geven de lamp een hoogwaardige, trendy uitstraling. Dankzij nauwkeurige indicatoren aan de bovenkant kan de fietser steeds precies de resterende accucapaciteit en de ingestelde verlichtingsmodus zien. Vier verlichtingsmodi (80, 60, 40 en 20 Lux) maken het gebruik van de Aura 80 uiterst flexibel. Daarnaast is de lamp uitgerust met een coole, brede Light Guide langs beide zijden, zodat fietsers voor andere verkeersdeelnemers beter zichtbaar zijn. Het topmodel van de Aura serie is een ideale metgezel voor mensen die veel fietsen en ambitieuze fietsers.

Null

Nog een noviteit op het gebied van verlichting is het vernieuwde verpakkingsconcept met FSC-gecertificeerd karton. De verpakking is geheel vrij van plastic. In plaats daarvan biedt de open vormgeving van de vouwverpakking in combinatie met een modern design een betere presentatie van de producten op het Point-of-Sale.

Alle fietsverlichtingsproducten van Sigma Sport zijn standaard spatwaterdicht volgens IPX4. De praktische silicone houder is vast met de Aura-lampen verbonden en garandeert een snelle en goed passende bevestiging aan elk stuur. De montage zonder gereedschap maakt het mogelijk om de lamp na de rit weer te verwijderen en deze veilig op te bergen of op te laden.

De Aura 35 (EUR 29,95 / EUR 39,95 Set), Aura 45 (EUR 39,95 / EUR 49,95 Set) en Aura 80 (EUR 59,95 / EUR 69,95 Set Nugget II / EUR 79,95 Set Blaze) zijn vanaf oktober 2019 afzonderlijk, of in een complete set met het USB-achterlicht Nugget II verkrijgbaar. De micro-USB-laadkabel is steeds inbegrepen. De andere modellen in de Aura-serie zijn Aura 25 (EUR 14,95 / EUR 22,95 Set) en Aura 60 (EUR 49,95 / EUR 59,95 Set).

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en je krijgt er onze MTB-Special bovenop! Daarin vind je tests van mountainbikes en e-MTB's van Trek, Specialized, Canyon en Lapierre, tips om een MTB te kopen, de mooiste winteroutfits, een duurtest van de Shimano Deore XT 12-speed, techniektips van een endurorijder, fietstochten in Swaziland, Marokko en de Vlaamse Ardennen, de mooiste route in Noord-Antwerpen, hoe je jouw MTB-vering moet onderhouden en instellen, hoe je een beenlengteverschil moet opvangen , spatborden, en meer. In het gewone nummer lees je interviews met Toon Aerts, Tim Merlier, Annemarie Worst, Kim Van De Steene, Kenny De Ketele en Steve Bauer. Verder: het wielerjaar 2019 in beeld, wielrennen in Amerika, de hervorming van het baanwielrennen, een vooruitblik naar de Caps Urban Cross in Kortrijk ...