Van Nicholas vond dat het tijd werd voor een nieuw soort gravel racefiets. Een fiets waarmee je alles kan: Race, MTB én Toer. Hieruit ontstond de Rowtag, een opvallende cross-over gravelracer. De Rowtag is de eerste fiets van Van Nicholas in de 'Adventure'-categorie.

"Dankzij de 650B- of 29er-wielen met 'all-road'-bandenvrijheid kan de Rowtag gebruikt worden op zowel lokale gravelcircuits als op het ruigste terrein in de natuur", leggen ze bij Van Nicholas uit. De fiets heeft diverse bevestigingspunten voor fiets- of frametassen, een drager en spatborden, zodat de gebruiker zelf kan bepalen hoeveel uitrusting hij wil meenemen of hoe vies zijn fiets mag worden na een dag buiten. De vele bevestigingspunten (twee op de bovenbuis en onderaan de onderbuis, evenals drie op de zitbuis en bovenop de onderbuis) bieden ontelbare mogelijkheden. De gravelspecifieke voorvork is volledig van carbon en heeft tevens bevestigingspunten, zodat elk laatste beetje ruimte nog benut kan worden.

De geïntegreerde kabels die door het hele frame lopen, zorgen voor een opgeruimde aanblik en maken dat de fiets snel is schoon te maken. Schijfremmen, een geïntegreerd taps toelopend balhoofdstel en steekassen zorgen voor nog betere prestaties. De uitgebalanceerde geometrie van de fiets is bedoeld om vertrouwen te wekken, ongeacht het terrein. Het frame is geoptimaliseerd om een dropper-zadelpen (met geïntegreerde kabel) toe te voegen. De gebruiker kan tevens kiezen uit een breed scala aan aandrijfsystemen en mechanisch of elektronisch schakelen. De Rowtag is door zijn vele opties een veelzijdige fiets voor de echte 'avonturier' en kan volledig samengesteld worden naar de individuele eisen van elke gebruiker.

De Rowtag is als compleet samengestelde fiets vanaf eind januari leverbaar in de maten XS t/m XL voor een totaalprijs vanaf 3.449 euro. Het frame, inclusief volledige carbon gravelvoorvork, is leverbaar voor 2.099 euro. Klik bovenaan het artikel om het introfilmpje over de Rowtag te bekijken en meer details te ontdekken over de fiets.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en je krijgt er onze MTB-Special bovenop! Daarin vind je tests van mountainbikes en e-MTB's van Trek, Specialized, Canyon en Lapierre, tips om een MTB te kopen, de mooiste winteroutfits, een duurtest van de Shimano Deore XT 12-speed, techniektips van een endurorijder, fietstochten in Swaziland, Marokko en de Vlaamse Ardennen, de mooiste route in Noord-Antwerpen, hoe je jouw MTB-vering moet onderhouden en instellen, hoe je een beenlengteverschil moet opvangen , spatborden, en meer. In het gewone nummer lees je interviews met Toon Aerts, Tim Merlier, Annemarie Worst, Kim Van De Steene, Kenny De Ketele en Steve Bauer. Verder: het wielerjaar 2019 in beeld, wielrennen in Amerika, de hervorming van het baanwielrennen, een vooruitblik naar de Caps Urban Cross in Kortrijk ...