Van Nicholas vond dat het tijd werd voor een nieuw soort gravel racefiets. Een fiets waarmee je alles kan: Race, MTB én Toer. Hieruit ontstond de Rowtag, een opvallende cross-over gravelracer. De Rowtag is de eerste fiets van Van Nicholas in de 'Adventure'-categorie.

"Dankzij de 650B- of 29er-wielen met 'all-road'-bandenvrijheid kan de Rowtag gebruikt worden op zowel lokale gravelcircuits als op het ruigste terrein in de natuur", leggen ze bij Van Nicholas uit. De fiets heeft diverse bevestigingspunten voor fiets- of frametassen, een drager en spatborden, zodat de gebruiker zelf kan bepalen hoeveel uitrusting hij wil meenemen of hoe vies zijn fiets mag worden na een dag buiten. De vele bevestigingspunten (twee op de bovenbuis en onderaan de onderbuis, evenals drie op de zitbuis en bovenop de onderbuis) bieden ontelbare mogelijkheden. De gravelspecifieke voorvork is volledig van carbon en heeft tevens bevestigingspunten, zodat elk laatste beetje ruimte nog benut kan worden.

De geïntegreerde kabels die door het hele frame lopen, zorgen voor een opgeruimde aanblik en maken dat de fiets snel is schoon te maken. Schijfremmen, een geïntegreerd taps toelopend balhoofdstel en steekassen zorgen voor nog betere prestaties. De uitgebalanceerde geometrie van de fiets is bedoeld om vertrouwen te wekken, ongeacht het terrein. Het frame is geoptimaliseerd om een dropper-zadelpen (met geïntegreerde kabel) toe te voegen. De gebruiker kan tevens kiezen uit een breed scala aan aandrijfsystemen en mechanisch of elektronisch schakelen. De Rowtag is door zijn vele opties een veelzijdige fiets voor de echte 'avonturier' en kan volledig samengesteld worden naar de individuele eisen van elke gebruiker.

De Rowtag is als compleet samengestelde fiets vanaf eind januari leverbaar in de maten XS t/m XL voor een totaalprijs vanaf 3.449 euro. Het frame, inclusief volledige carbon gravelvoorvork, is leverbaar voor 2.099 euro. Klik bovenaan het artikel om het introfilmpje over de Rowtag te bekijken en meer details te ontdekken over de fiets.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!