Je kan maar moeilijk je paraplu boven je hoofd houden als je met de MTB of racefiets door de regen rijdt, maar een goede bescherming maakt je rit toch aangenamer. Bontrager ontwikkelde daarvoor de Velocis Stormshell, een waterdichte jas die ook uitstekende ademende eigenschappen belooft.

De Stormshell heeft een duidelijk zichtbare waterafstotende laag, zoals je kan zien in het filmpje dat je bovenaan dit artikel kan bekijken. De Stormshell is uitgerust met enkele zeer handige opties. Ten eerste kan je onderaan de regenjack de dubbele koordsluiting aantrekken om de jas beter aan te spannen en opspattend water buiten te houden. Ten tweede kan de rits ook langs onder openen. Zo kan je eenvoudig die banaan uit je achterzak halen tijdens de rit. Als laatste optie kan je dankzij het verlengde rugpand je onderrug droog houden. Je kan het verlengde rugpand makkelijk terug oprollen dankzij de magneten die in de Stormshell bevestigd zijn.

Maak je borst maar nat! Of niet? Want de YKK waterdichte rits zorgt ervoor dat je borstkas niet nat wordt tijdens het fietsen. Dat voorkomt die kleine verkoudheid na een regenritje. De binnenzijde van de polsmanchetten is gemaakt van zacht en elastisch materiaal. Dat zorgt ervoor dat de Stormshell zeer goed aansluit aan je handschoenen. Zo komt er geen water binnen via je mouwen. De regenjas van Bontrager is ook een echt lichtgewicht en is zeer eenvoudig op te plooien. De Stormshell past makkelijk in je achterzak. Een kraaglusje bovenaan de jas is makkelijk om de jas op te hangen. Ideaal om hem te laten drogen tijdens een doorweekte koffiestop. De nauwsluitende pasvorm zorgt voor een aerodynamisch voordeel ten opzichte van enkele andere regenjacks. Het regenjack is uniseks en te verkrijgen in meerdere kleuren aan 169,99 euro. De maat gaat van XS tot 3XL.

Laat de regen maar komen!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat kan uitpakken met een exclusieve blik achter de revalidatie van Wout van Aert. Verder: Zdenek Stybar, Yara Kastelijn, Ruben Apers over Bjorg Lambrecht en de veiligheidsproblemen, Erik Dekker, talentdetectie bij Telenet Baloise Lions, bikefitting voor rugpatiënten, De Streekrenner in Noord-Limburg, verantwoord snoepen en energiedips vermijden, een test van drie gravelbikes …