Canyon werkte samen met DT Swiss om de Lux-crosscountryfully uit te rusten met de nieuwste 232 One-onderdelen van de Zwitserse onderdelenmaker. Vooral de 'omgekeerde' telescopische zadelpen springt in het oog.

De Lux is al een van de lichtste en snelste fully's, maar met deze nieuwe afwerking valt hij nog meer op. De Canyon Lux CF SLX 9.0 DT LTD kreeg de gloednieuwe DT Swiss 232 One-onderdelen - gericht op snel XC-gebruik - om de langdurige samenwerking tussen de Duitse en Zwitserse fabrikant in de verf te zetten. Slechts 32 exemplaren zullen er van deze gelimiteerde uitvoering van de band rollen.

Canyon en DT Swiss werken al lang samen. Zo was Canyon er ook vanaf het begin van de ontwikkeling van de nieuwe D232 One 60 mm telescopische zadelpen bij. Die 'omgekeerde dropper' weegt amper 369 gram en is dus vooral geschikt voor crosscountry. We zien deze zadelpen voor het eerst op de Lux CF SLX 9.0 DT LTD, die verder is uitgerust met SRAM XX1 Eagle AXS, DT Swiss XRC 1200 carbon wielen met Maxxis-banden (2,35" voor, 2,25" achter), de DT Swiss F232 One-vork met 110 mm veerweg, R232 One-demper en D232 One telescopische zadelpen. Dat zorgt voor een totaalgewicht van amper 10,1 kg. Als dit model even speels en snel is als de twee andere Lux-uitvoeringen die we al konden testen, zal je niet ontgoocheld zijn.

De Zwitser Lukas Flückiger zal komend wereldbekerseizoen te zien zijn op een gelijkaardig afgewerkte fiets, wanneer hij zijn selectie voor de Olympische Spelen in Tokio probeert af te dwingen. Wie als gewone sterveling een van de 32 exemplaren van de Canyon Lux CF SLX 9.0 DT LTD wil bemachtigen, zal snel moeten zijn. De prijs ligt op 7.499 euro.

Null

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...