Peter Sagan is een van de belangrijkste uithangborden van Specialized en dat eert de fietsenfabrikant elk jaar met een speciale Sagan-uitvoering. Dit jaar krijgen we een Venge en Tarmac in de 'Sagan Collection: Deconstructivism'. De speciale kleuren moeten voor een verrassingseffect zorgen.

De Tarmac is de allroundfiets bij Specialized en de Venge de snelle aerofiets. Wil je de topversie, dan ga je voor de S-Works, maar wil je iets speciaals, dan kan je nu ook de nieuwe Sagan-uitvoeringen kiezen. Deze twee modellen uit de 'Sagan Collection: Deconstructivism' lijken op het eerste gezicht gewoon zwart, maar laat er een streepje zon op schijnen en het achterste deel van het frame glinstert in het groen. De glinsteringen verwijzen naar de regenboog, die de ontwerpers 'gedeconstrueerd' hebben, zoals je kan afleiden uit de naam van de collectie. Het groen is uiteraard een knipoog naar de groene trui, die zowat elk jaar stevig rond de schouders van de Slovaak hangt.

De S-Works Tarmac SL6 Sagan Collection: Deconstructivism is enkel verkrijgbaar als frameset, moet 4.099 euro kosten en komt met frame, vork, balhoofdset, steekassen, zadelpen + klem, CeramicSpeed-trapas. De Venge uit dezelfde collectie kost 200 euro meer en komt ook met de bijbehorende geïntegreerde stuurpen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...