Het is geen geheim meer dat er een nieuwe Aeroad zit aan te komen, maar intussen kan je toch nog de innerlijke Mathieu van der Poel in je loslaten met de 'limited edition' Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 Alpecin-Fenix.

Mathieu van der Poel won onder meer de onvergetelijke 2019-editie van de Amstel Gold Race met de Canyon Aeroad CF SLX Disc, maar nu kan jij een bijna identieke replica kopen van die machine. De Aeroad CF SL Disc 8.0 Alpecin-Fenix bestaat uit het net iets betaalbaardere model van dit frameplatform, maar is uitgerust met uitsluitend topmateriaal, zoals Shimano Ultegra Di2 Disc, DT Swiss ARC 1400 Dicut carbon wielen, Canyon H36 CF Aero Cockpit en comfortabele S27 VCLS CF aero zadelpen. De 200 exemplaren van deze gelimiteerde versie zijn sinds 28 mei beschikbaar en kosten 4.999 euro.

Een tijdje geleden konden we een gelijkaardige uitvoering van de Aeroad CF SL testen en het was duidelijk dat dit model nog helemaal niet versleten is. Hij is enorm vlot op snelheid te krijgen en stuurt ook scherp - echt een fiets die even snel aanvoelt als hij eruiziet.

Intussen toonde Mathieu van der Poel al een nieuwe versie van de Aeroad, onder meer in een spotje voor Zwift, maar daarop is het nog even wachten.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin kunnen we eindelijk concreet vooruitblikken op koers! Dat doen we met Tiesj Benoot, Primoz Roglic, Tim Declercq, vader Wim en zoon Mauri Vansevenant, en Andy Schleck. Om te weten hoe renners de coronaperiode zijn doorgekomen, spraken we trainers van Lotto Soudal en Deceuninck - Quick-Step, en wie zelf iets geks wil doen, krijgt tips van Paul Van Den Bosch over ultracycling. Verder: 10 formidabele fietsroutes in België, een fietstest van de nieuwe Cannondale Scalpel, de beste upgrades voor je racefiets, fietsen in Overijssel, alles over 'intermittent fasting', waarom ook je kind een topfiets verdient en hoe je hem of haar kan leren fietsen, en veel meer!