Met de Strade Bianche staat zaterdag de langverwachte eerste WorldTour-koers van het 'coronawielerseizoen' op het programma. Voor wie ooit zelf de Toscaanse grindpaden en -heuvels eens wil ontdekken, maar dat niet (volledig) op eigen trapkracht wil doen, is de nieuwe Grail:ON van Canyon mogelijk een interessant alternatief...

De Grail:ON is zoveel meer dan een Grail met een motor. Het design van deze nieuwe elektrische gravelbike is met een herziene geometrie, specifieke gravelonderdelen en doordachte designdetails precies afgestemd op de wereld van e-gravel.

"Ten eerste zorgen de langere wielbasis en brede 50 mm banden voor extra stabiliteit wanneer de motor je over gehavend terrein loodst", stelt de Duitse fietsenfabrikant. "Daarnaast bevordert de relaxte zitpositie het comfort. Tot slot zijn alle Grail:ON modellen uitgerust met één kettingblad en DT Swiss HG wielen die specifiek zijn gemaakt voor e-gravel."

"De Bosch Performance Line CX Gen4 neemt de motorische ondersteuning van de Grail:ON voor zijn rekening. Deze krachtige motor is met zijn hoge koppel en vinnige acceleraties in de eerste plaats ontwikkeld voor e-mountainbiken. Met vier ondersteuningsstanden - Eco, Tour, Sport en Turbo - kunnen rijders schakelen tussen een lichte en constante ondersteuning voor lange afstanden, of korte en pittige boosts voor de steile klimmetjes."

De Grail:ON CF van Canyon is sinds 22 juli te koop.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Een Tourgids in augustus? In 2020 kan alles! Je vindt hem apart in de rekken ofwel bij het septembernummer, nu in de winkel en onze webshop! Jurgen Van den Broeck analyseert de ritten en favorieten, Tom Dumoulin rekent af met rotjaar 2019, Dylan Teuns vertelt alles over zijn zege op La Planche des Belles Filles, we blikken vooruit op de strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma, gaan fietsen met Steff Cras, verkennen de koninginnenrit, verklappen de geheimen achter hoogtestages en nog veel meer! In het gewone septembernummer vind je Victor Campenaerts, Annemiek van Vleuten, een vooruitblik op het BK en de BinckBank Tour met Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven, Bernard Hinault, belofte Ward Vanhoof die zich kon meten met de grote jongens in de eerste koers op Belgische bodem, fietstests van de Specialized Tarmac SL7 en BMC Teammachine, Heuvelland met de MTB, tips voor een perfecte traptechniek, en nog veel meer!