Filante SLR, zo heet het nieuwste model van het Italiaanse fietsenmerk Wilier. Een mix van aerodynamica en laag gewicht geeft vorm aan deze snelle bolide.

De fietst straalt Italiaanse klasse en aerodynamica uit - een beproefd recept bij Wilier. De kabels zijn volledig geïntegreerd en de cockpit is aerodynamisch dankzij het carbon stuur.

Dat dit model licht is, is een understatement. 6,85 kg weegt de Filante SLR, afgemonteerd met Shimano Dura-Ace Di2 Disc. Dat is een gewichtsverlies van 400 gram t.o.v. de Cento 10 Pro, die vanaf 2021 niet meer te vinden zal zijn in het gamma van Wilier. De fiets is zo licht omdat er bij het ontwikkelen hetzelfde materiaal is gebruikt als bij de 0 SLR, de recente klimfiets van Wilier. Het coëfficiënt stijfheid/gewicht is daarmee serieus verbeterd bij deze nieuwe aerofiets.

De renners van Team Total Direct Energie en Astana Pro Team zullen blij zijn met dit nieuw model. De mix van aerodynamica en lichtheid zal ervoor zorgen dat ze de Filante SLR vaak zullen kunnen gebruiken.

De winkelprijs start vanaf 5000 euro, waarmee de Filante SLR zich bovenaan in het Wilier-gamma nestelt. Voor de echte freaks is er goed nieuws, want de fiets is te koop met verschillende wielen en schakelgroepen. Je kan gaan tot 12.400 euro en dat levert je een fiets op met Campagnolo Super Record EPS en Campa Bora WTO 33 Disc-wielen. De modellen met Shimano en Sram zijn iets 'goedkoper', maar daarom niet minder goed. De verkrijgbare kleuren zijn rood, zwart en een F3 Iride grijze kleur. Voor die laatste moet je wel 500 euro extra betalen. Dit pareltje is verkrijgbaar in 5 kadermaten: 48, 52, 54, 57, 60 en 62 cm.

Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!