We hadden nog maar net een opsomming gemaakt van enkele van de mooiste WorldTour-fietsen of daar stelde Astana-Premier Tech al zijn Wilier Filante SLR voor. De lichte aerofiets voor seizoen 2021 ontgoochelt niet.

Jakob Fuglsang en de broers Izagirre moeten met hun nieuwe Wilier Filante SLR (klik hier voor het introductieartikel) niet onderdoen voor de andere grote jongens in de WorldTour. De Italiaanse fabrikant stelde in 2020 deze nieuwe aerofiets voor en die pronkt met een framegewicht van 870 gram en een totaalgewicht van 6,8 kilo - zeer laag voor een aerodynamisch geoptimaliseerde fiets met schijfremmen.

De Filante is afgemonteerd met Shimano Dura-Ace Di2 met CeramicSpeed-lagers en -derailleurwieltjes, Corima-wielen (hier de MCC WS+ met opvallende carbon spaken), Vittoria Corsa-banden, Prologo-zadel, Tacx-bidonhouders en Look-pedalen. De renners rijden met Giordana-kleding, Northwave-schoenen en Limar-helmen.

Ook de blauw/wit/rode versie voor Total Direct Energie, met Niki Terpstra, werd voorgesteld:


Koop of abonneer je nu op cycling magazine

Hij ligt in de winkel: de nieuwe CYCLING! Ontdek het februari-/maartnummer en voel de polsslag van het wielerpeloton. Op de cover niemand minder dan Wout van Aert en Mathieu van der Poel en binnenin het ultieme dubbelportret mét eveneens een duel tussen hun Cervélo en Canyon. Verder: Het wielerjaar 2021 in 15 vragen, verkenning van Omloop Het Nieuwsblad met Bert De Backer, Lotte Kopecky, columnist Oliver Naesen, de fiets van Cavendish en veel meer!