Jens Keukeleire eindigde de 18de Touretappe op iets meer dan een half uur van ritwinnaar Nibali, maar dat betekent niet dat er wordt getalmd in de afdaling. Bekijk de 100km/u-beelden vanop zijn fiets hier!

De renners van Orica-GreenEdge hebben Shimano-actiecamera's op hun fiets en dat leverde deze Ronde van Frankrijk al enkele mooie beelden op. Maar niets is indrukwekkender dan een supersnelle en bochtige afdaling natuurlijk. In de 18de etappe tussen Pau en Hautacam werden we op onze wenken bediend met de afdaling van de roemrijke Tourmalet.

In tegenstelling tot vorige week vergat Bruggeling Keukeleire niet om op de startknop van zijn camera te drukken en krijgen we beelden te zien die je hart wel eens een tel zouden kunnen doen overslaan. Zo zien we de Zwitsers kampioen Elmiger wel heel breed uit een haarspeldbocht komen. Bekijk de afdaling vanaf 5:06.

Voorts zien we hoe de cameraman grapt met Luke Durbridge over het duwincident van de dag voordien en merken we hoe het eraan toegaat in een bergetappe: afzien voor de niet-klimmers.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...