Dan Martin won maandag de koninginnenrit in de Ronde van Peking met een speciaal ontworpen POC-helm die na afloop van de wedstrijd wordt verkocht ten voordele van het WWF.

Om de link tussen Team Garmin-Sharp en het Worldwide Wildlife Fund te vieren, draagt de Ier Dan Martin tijdens de Ronde van Peking een POC Octal-helm met een speciaal ontwerp met een bamboethema. Steve Edge, een designer uit Londen, is verantwoordelijk voor het ontwerp. De helm wordt na de rittenkoers geveild om fondsen te werven voor de inspanningen die het WWF doet om wereldwijd bedreigde diersoorten te redden.

Alles begon toen in 2013 een als panda verklede man achter Martin liep toen die zijn move maakte om Luik-Bastenaken-Luik te winnen. Toen de truitjes voor 2014 moesten worden ontworpen, werd geopperd om het logo van het WWF (met een panda) toe te voegen en zo het goede doel wat te steunen.

We weten niet of de Ier de boodschap wat kracht wou bijzetten, maar hij deed woensdag tijdens de lastigste rit van de Ronde van Peking op 500 meter een krachtsontplooiing die niemand kon beantwoorden. Hij won de etappe met een kleine voorsprong op Esteban Chaves en Philippe Gilbert.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...