Dat je in de sneeuw extreem veel plezier kan beleven met de mountainbike, daar hoef je ons niet meer van te overtuigen. De kerels uit dit filmpje doen dat echter op een ander niveau. Kijk, geniet en laat je inspireren om erop uit te trekken in de sneeuw!

Niets zo leuk als met je mountainbike als eerste een bandenspoor te trekken in een vers sneeuwtapijt! Wie het nog nooit heeft geprobeerd: je hebt verrassend veel grip en het maakt je vertrouwde trails weer helemaal spannend en nieuw. In Vlaanderen krijgen we niet vaak de kans om zo'n sneeuwervaring op te doen, maar als het moment er is, dan raden we je aan om het zeker niet zomaar aan jou te laten voorbijgaan.

Het filmpje bovenaan dit artikel kan alvast als inspiratie dienen. Matt Hunter en Matty Miles biken op een compleet ander niveau, laten zich met hun Specialized Demo 8 naar de top van de berg brengen met de helikopter en rijden afdalingen waar wij alleen maar van kunnen dromen, maar het principe blijft hetzelfde: jezelf uitleven in de sneeuw.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!