Wyn Masters verdiende zijn sporen in de downhilldiscipline van het mountainbiken, maar op doorreis in België hield hij in december even halt in Zonhoven, waar hij na een paar lessen van Mathieu van der Poel de Superprestigecross meereed... Bekijk het filmpje hier!

Heel wat cyclocrosshebbers keken raar op toen Wyn Masters eind vorig jaar aan de start van een van de zwaarste veldritten van het seizoen verscheen. Ondanks zijn uitzonderlijke technische skills kon de Nieuw-Zeelandse downhill- en endurospecialist zijn onervarenheid niet verbergen toen hij voor het eerst kennismaakte met de befaamde Kuil. Gelukkig werd hij al snel op sleeptouw genomen door de enige echte Mathieu van der Poel, die hem toonde welke lijnen hij moest aanhouden tijdens de steile zanderige afdalingen.

De moedige debutant, die bij GT Factory ploegmaat is van onze landgenoot en vicewereldkampioen downhill Martin Maes, hield het uiteindelijk drie ronden vol. Geen wereldprestatie, maar in ieder geval wel een stuk langer dan de inspanningen die hij gewend is tijdens downhill- en enduroraces. Alvorens hij uit koers werd genomen, trakteerde Masters het Belgische publiek nog op een welverdiende wheelie.