Wyn Masters verdiende zijn sporen in de downhilldiscipline van het mountainbiken, maar op doorreis in Belgiƫ hield hij in december even halt in Zonhoven, waar hij na een paar lessen van Mathieu van der Poel de Superprestigecross meereed... Bekijk het filmpje hier!

Heel wat cyclocrosshebbers keken raar op toen Wyn Masters eind vorig jaar aan de start van een van de zwaarste veldritten van het seizoen verscheen. Ondanks zijn uitzonderlijke technische skills kon de Nieuw-Zeelandse downhill- en endurospecialist zijn onervarenheid niet verbergen toen hij voor het eerst kennismaakte met de befaamde Kuil. Gelukkig werd hij al snel op sleeptouw genomen door de enige echte Mathieu van der Poel, die hem toonde welke lijnen hij moest aanhouden tijdens de steile zanderige afdalingen.

De moedige debutant, die bij GT Factory ploegmaat is van onze landgenoot en vicewereldkampioen downhill Martin Maes, hield het uiteindelijk drie ronden vol. Geen wereldprestatie, maar in ieder geval wel een stuk langer dan de inspanningen die hij gewend is tijdens downhill- en enduroraces. Alvorens hij uit koers werd genomen, trakteerde Masters het Belgische publiek nog op een welverdiende wheelie.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!