Met dit mooie weer zien we ons het niet meteen testen, maar Zwift heeft net een uitbreiding van het Watopia-parcours online gezet. De Fuego Flats is een vlakke zandoppervlakte met rotsformaties, een verborgen oase en een dorp recht uit de jaren '60.

De panorama's in de Zwift Woestijn bieden voldoende variatie om je te motiveren. Het team van tekenaars haalde zijn inspiratie uit de hele VS. Zo zien we iets uit Death Valley, een van de warmste plekken op aarde, maar ook uit Moab, de Antelope Canyon in Arizona, Mesa Verde in Colorado, en de California Super Bloom, een botanisch verschijnsel waarbij veel wilde woestijnbloemen op hetzelfde moment opbloeien.

De vormen en lettertypes die je tegenkomt in het dorp komen rechtstreeks uit de jaren '60, toen de futuristische Googie-stijl in zwang was. Ergens onderweg kom je ook een saloon tegen.

Deze vlakke wegen lenen zich perfect voor tijdrittrainingen en FTP-tests. Je kan jezelf uitdagen op het sprintsegment van 500 meter lang of op de 7-km-inspanning. Er komt trouwens ook een eerste tijdritwedstrijd aan.

De hoofdroute heeft maar een paar kleine hoogteverschillen, waardoor dit ideaal is voor een rustige training. Je kan 10 km heen en 10 terug. Een rotonde op het eind zorgt ervoor dat je de woestijn vanuit elke kant hebt gezien.