Het parcours van de Waalse Pijl werd weer stevig onder handen genomen. Valverde, Alaphilippe en co krijgen dit jaar drie rondjes rond de Muur van Hoei en er zijn twee nieuwe hellingen. Ontdek hier alle info en Strava-segmenten van de beklimmingen!

Na Marche-en-Famenne, Binche en Seraing start La Flèche Wallonne dit jaar in Ans, vlak bij Luik. Het blijft bij elf beklimmingen, maar de kleppers uit Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar, zoals de Redoute, worden vervangen door de Côte de Tancrémont en Forges, waardoor de renners drie complete lokale rondes krijgen in plaats van te starten met de Muur. In die drie lussen zitten telkens de Côte d'Ereffe en de in 2015 ingevoerde Côte de Cherave, een korte maar steile helling op amper vijf kilometer van de slotklim die toch voor wat extra vuurwerk zorgde. Daarna krijgen we het slotakkoord op de Muur van Hoei.

PHILIPPE GILBERT LAAT JE KENNISMAKEN MET ZIJN HELLINGEN

Wil jij de Redoute en de Muur van Hoei beklimmen, dan moet je woensdag 1 mei in je agenda aanstippen, want dan staat Philippe Gilbert je op te wachten aan het Centre sportif in Aywaille voor de tweede manche van de Teamleader Champions Tour. De Philippe Gilbert Classic laat je kennismaken met de bekendste hellingen van de Waalse klassiekers, met naast die twee kleppers ook nog de Roche aux Faucons, Thier Riga, Côte de Niaster, ... Je hebt de keuze tussen 89, 113 en 152 km.

METEEN SPEKTAKEL VOOR DE VROUWEN

Ook de vrouwen rijden hun Flèche Wallonne, maar zij starten al in Hoei. Van daaruit gaat het naar Durbuy en terug, waarna ze vanaf kilometer 70 aan het eerste van de twee lokale circuits beginnen. Na 118,5 kilometer en twee beklimmingen van Côte d'EreffeCôte de Cherave en de Muur van Hoei sprinten ze op de top van die laatste voor de zege.

Klik hieronder op elke helling om het profiel, kaartje, de info en het Strava-segment van iedere klim te zien.

Hellingen Waalse Pijl

1. Côte de Tancrémont (na 46 km) 
2. Côte des Forges (57 km) 
3. Côte d'Ereffe (120,5 km)
4. Côte de Cherave (131 km) 
5. Mur de Huy (137 km)
6. Côte d'Ereffe (149,5 km)
7. Côte de Cherave (160,5 km)
8. Mur de Huy (166 km)
9. Côte d'Ereffe (178,5 km)
10. Côte de Cherave (189,5 km)
11. Mur de Huy (195 km)