Al voor de 6de keer wordt Roc d'Ardenne in Houffalize 'the place to be' voor de gepassioneerde mountainbiker. Van 3 tot 5 mei kan je kiezen uit tal van mountainbiketochten tot wel 110 km lang én zelfs uit een graveltocht!

Op het programma staan opnieuw de onmiskenbare ROC-klassiekers zoals de ROC Marathon, de ROC d'Ardenne of de Roc Gourmand. Maar er zijn ook twee nieuwe tochten toegevoegd.

Gravel ROC

In 2019 kunnen ook de gravelrijders deelnemen aan Roc d'Ardenne. De lokale parcoursbouwers tekenden een parcours uit dat specifiek op maat is van deze nieuwe populaire discipline. Het resultaat is 70 kilometer over kiezelbaantjes, grondweggetjes, bospadjes, af en toe verharde wegen of zelfs zandwegen, te midden van een schitterend landschap. 

BIG Roc Marathon

De Roc Marathon is een vaste waarde op het programma... maar voor sommigen al geen uitdaging meer. En omdat de regio nog zoveel mooie parcoursen te bieden heeft, stelt Roc d'Ardenne dit jaar met trots de BIG Roc Marathon voor. Dit parcours van 110 km en 3117 hoogtemeters is een bijzondere uitdaging en enkel voor de geoefende mountainbiker. Met nieuwe stukken die je technische en fysieke capaciteiten stevig op de proef zullen stellen. Deze wedstrijd behoort tot de UCI mountainbike marathon series voor mannelijke renners met UCI-vergunning en voor mannen en vrouwen zonder vergunning.