De Ronde van Lombardije is volgens ervaringsdeskundigen de zwaarste van de vijf wielermonumenten. Sinds 2017 kunnen ook recreanten hun eigen Koers van de Vallende Bladeren betwisten. Wie op 13 oktober de populaire Gran Fondo Il Lombardia wil rijden, kan zich nu inschrijven!

Een dag na de verbeten strijd bij de profs de uitdagende beklimmingen, technische afdalingen en glooiende wegen van de enige echte Ronde van Lombardije verkennen: het klinkt wielerliefhebbers als muziek in de oren. Hoewel de Gran Fondo Il Lombardia pas aan zijn derde editie toe is, prijkt de Italiaanse herfstklassieker nu al op de bucketlist van elke rechtgeaarde recreant. Het parcours is lichtjes gewijzigd ten opzichte van de voorbije twee edities, maar bevat nog steeds alle ingrediënten die fietsen in de streek rond Como zo aantrekkelijk maken.

Ook dit jaar mogen de moedige deelnemers zich weer aan een uitdagende beproeving verwachten. Over een afstand van 109,3 kilometer overbruggen ze liefst 1.700 hoogtemeters, met de gruwelijk steile Muro di Sormano (1,92 km à 15,8 % met pieken tot 27 %) en de iconische Madonna del Ghisallo (9 km à 6,2 % met pieken tot 14 %) als absolute smaakmakers. Zij die de Muro di Sormano liever links laten liggen, kunnen een klein ommetje maken via een mildere beklimming en klokken af op 111,6 kilometer. De start en de finish liggen in het hart van het stadje Cantù.

Voor inschrijvingen: klik hier. De eerste tweeduizend deelnemers betalen een lagere inschrijvingsprijs en krijgen bovendien een uniek T-shirt. Ook wie onlangs deelnam aan de Gran Fondo Strade Bianche en zich inschrijft voor 30 juni kan rekenen op een mooie korting.