Zin om een wereldrecord te vestigen? Neem dan op 30 juni tijdens het BK wielrennen in Gent deel aan de BK Yellow Ride, een heuse aanval op het Guinness World Record voor meeste officiële gele truien op één locatie. Iedereen met een fiets is welkom!

Het wereldrecord is sinds 2015 in handen van het bedrijf SKY (270 gele truien), en dat probeert de organisatie van het BK wielrennen in Gent, samen met wielermusea KOERS en VELODROOM, op zondag 30 juni te verpulveren! Vanaf 7u30 kunnen deelnemers de officiële gele wielertrui in ontvangst nemen en krijgen ze de mogelijkheid om de lus van 2 kilometer rond de Watersportbaan te rijden als opwarming. Om 8u45 wordt er afgesproken onder de aankomstportiek aan de Watersportbaan en start het gele peloton voor een gezamenlijk rondje op het verkeersvrije parcours van 15 kilometer. Om 10u verzamelt iedereen in de Lotto-fanzone, waar een deurwaarder van Guinness World Records zal overgaan tot de officiële telling. Een garantie op een memorabel fotomoment!
 
Alle deelnemers ontvangen bij inschrijving een authentieke gele wielertrui. Ze krijgen hun bijdrage van 10 euro ter plaatse terug in de vorm van consumptiebonnen (drank of eten). Ideaal om achteraf te recupereren en mee te supporteren voor de dames en heren profrenners! Lucien Van Impe, de allerlaatste Belgische Tour de France-winnaar, en meervoudig Belgisch kampioene Heidi Van De Vijver zijn peter en meter van de BK Yellow Ride en zullen dus ook van de partij zijn om hun beste beentje voor te zetten.
 
Vooraf inschrijven is verplicht en kan via deze link.