De Teamleader Champions Cycing Tour hield zondag halt in Wetteren voor de Greg Van Avermaet Classic.

De olympisch kampioen is traditioneel ook van de partij op zijn eigen toertocht en nam 's ochtends ruim de tijd om de fans te begroeten. Na de obligate selfies zette hij aan voor de lange tocht van 148 kilometer. Greg was vergezeld van Oliver Naesen, zijn goede vriend en mede-Parelvisser

De deelnemers kregen overigens een nieuwe startlocatie en een vernieuwd parcours voor de kiezen. Onder meer de Berendries, de favoriete helling van Greg, werd aangedaan. Maar ook niet-traditionele paden werden betreden. Zo werd de introductie van de ten Houte, een onlangs vernieuwde kasseihelling, geapprecieerd.

Het weer kun je niet bestellen, maar de wielerliefhebbers genoten er wel van zondag. De gezellige cyclo werd dan ook door velen afgesloten met een bezoekje aan het terras.

De volgende manche in de Teamleader Champions Tour gaat door in Baal. Dan weet het kleinste kind welke wielerheld geëerd wordt met zijn eigen toertocht! De Sven Nys Classic staat op de agenda genoteerd op 31 augustus.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!