Een goede helm beschermt je hoofd niet alleen tegen harde klappen, maar draagt ook bij tot de aerodynamica en zorgt voor een verkoelende luchtstroom. Stuk voor stuk kwaliteiten die HJC wist te verenigen in VALECO, een jongere telg van de alom bekende IBEX-helm.

Aerodynamica is de heilige graal in het hedendaagse wielrennen, en dus is de VALECO-helm ontwikkeld op basis van uitgebreide windtunneltests. Hij weegt slechts 220 gram - amper 30 gram meer dan grote broer IBEX - en beschikt over twaalf ventilatiegaten, die je zelfs in de warmste weersomstandigheden helpen om het hoofd koel te houden. Aan de voorzijde stroomt er koude lucht in de ventilatiekanalen, terwijl er aan de achterzijde voortdurend warme lucht ontsnapt dankzij het interne drukverschil. Een ingenieuze oplossing die garant staat voor optimale verluchting.

De stevigheid van de helm is dan weer te danken aan de interne structurele versterkingen en de toepassing van de in-mold-technologie. VALECO is beschikbaar in drie maten (S, M of L) en zeven verschillende kleuren (zwart, geel-zwart, zilverwit, rood-zwart, grijs-zwart, olijfgroen-zwart en blauw-zwart). De prijs van deze nieuwe helm bedraagt 149 euro.