De wielerlegenden en hun geschiedenis krijgen tijdens de expo "Cycling Legends" van 20 juni tot 25 augustus uitzonderlijk een plaats naast de gemotoriseerde voertuigen in het Autoworldmuseum. De gele trui en Eddy Merckx staan centraal.

De Ronde van Frankrijk vertrekt dit jaar vanuit Brussel, en het is ook 50 jaar geleden dat de grootste wielerkampioen aller tijden, Eddy Merckx, zijn eerste eindoverwinning boekte. Een historische moment dat door Autoworld zal worden gevierd met een grootse tentoonstelling. De wielerliefhebber kan in Autoworld terecht om er de geschiedenis van de fiets in de afgelopen 200 jaar te ontdekken. En daar horen heel wat weetjes bij, zowel over de Tour de France als over Autoworld zelf. Wist je bijvoorbeeld dat de gele trui dit jaar 100 jaar bestaat of dat de hal van het Jubelpark waar Autoworld gevestigd is, in 1902 het auto- en fietssalon over de vloer kreeg?

De tentoonstelling Cycling Legends is verdeeld in drie hoofdthema's die de hele geschiedenis tot leven brengen:
- 1819 - 2019: 200 jaar geschiedenis van de grootste kampioenen.
- 1919 - 2019: een overzicht van 100 jaar gele trui.
- En 1919 - 2019 nogmaals, maar dan exclusief gewijd aan de grootste Belgische kampioenen.

De bezoeker ontdekt er 200 jaar verhalen van de grootste wielerkampioenen, wandelt door de galerij over het honderdjarige bestaan van de gele trui en leert er de grootste Belgische kampioenen van de laatste 100 jaar kennen. In dat laatste rijtje ontbreekt Eddy Merckx niet. De Belgische vijfvoudige Tourwinnaar heeft nog altijd het record van de meeste dagen in het geel tijdens de Ronde van Frankrijk. Hij droeg de felbegeerde leiderstrui liefst 96 dagen lang.

Er zullen veel unieke objecten worden tentoongesteld, waaronder fietsen van kampioenen, hun truien, hun trofeeën, zeldzame oude affiches, talrijke historische documenten en diverse andere bezienswaardigheden. In totaal meer dan 800 unieke objecten, die zelden of nooit werden tentoongesteld.