Wil je je optimaal voorbereiden op de Ronde van Frankrijk? Haal dan de Tourgids van cycling.be magazine in huis! Met Van Avermaet, Thomas, Hinault, Merckx, Grand Départ in Brussel, de ideale massasprint en analyses van alle ritten ben je helemaal klaar voor 'La Grande Boucle'.

De Tourgids staat bol van de leuke interviews, reportages en analyses over de Ronde van Frankrijk. We polsen bij Greg Van Avermaet naar zijn innige band met 'La Grande Boucle' ("Vanaf die dag zag de buitenwereld mij als winnaar"), spreken met uittredend winnaar Geraint Thomas ("Ik sta liever in het geel op het podium in Parijs met boegeroep dan te worden toegejuicht maar triestig in de bus te zitten met een vijfde plaats"), steken ons licht op bij Nederlandse Tourhoop Steven Kruijswijk ("Als je twee keer in de top vijf van een grote ronde kan eindigen, moet het mogelijk zijn om ook die laatste stap naar het podium te zetten"), gaan in een analyse van de sprinttrein van Caleb Ewan en Lotto Soudal op zoek naar de geheimen van de ideale massasprint en brengen een bezoekje aan Alberto Contador.

Voorts blikken we vooruit op de strijd om het geel met niemand minder dan vijfvoudig laureaat Bernard Hinault, die bovendien zo vriendelijk was om alle ritten van tekst en uitleg te voorzien. Uiteraard besteden we ook de nodige aandacht aan de Grand Départ in Brussel, die volledig in het teken staat van de eerste Tourzege van Eddy Merckx (intussen vijftig jaar geleden). We bewonderen de authentieke Merckx-fietsen in de retrocollectie van Ludwig Wynants en halen samen met Robert Janssens en Johny Vansevenant herinneringen op aan de zomer van 1969. Tot slot verkennen we de eerste twee Tourritten, die zich volledig zullen afspelen op Belgisch grondgebied.

De Tourgids van cycling.be magazine ligt apart in de winkel en in een pakket met het julinummer.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat kan uitpakken met een exclusieve blik achter de revalidatie van Wout van Aert. Verder: Zdenek Stybar, Yara Kastelijn, Ruben Apers over Bjorg Lambrecht en de veiligheidsproblemen, Erik Dekker, talentdetectie bij Telenet Baloise Lions, bikefitting voor rugpatiënten, De Streekrenner in Noord-Limburg, verantwoord snoepen en energiedips vermijden, een test van drie gravelbikes …