Op 10 augustus maakt de Proximus Cycling Challenge een stop in een nieuwe fietsregio voor een zomerse tocht door de zogenaamde 'Pays des Collines', de regio van Bergen, welbekend bij wielerliefhebbers.

Vanaf de Diamonte Mons.Arena (de zaal waar de basketbalwedstrijden van Belfius Mons Hainaut plaatsvinden), kan je kiezen uit verschillende afstanden: 23 km, 80 km, 111 km of 164 km. Op deze indrukwekkende vertrek- en aankomstlocatie is er een bewaakte fietsparking voorzien en kleedkamers. Er zijn ook cateringstands om na je tocht gezellig iets te eten of te drinken en je vindt er gemakkelijk parkeerplaats.

De Family Ride van 23 km loopt door het centrum van Bergen en is de ideale tocht voor gezinnen om de regio op een leuke en plezierige manier te ontdekken.

De andere parcoursen laten je de prachtige streek van Bergen en zijn bezienswaardigheden ontdekken. Je passeert langs het prachtige kasteel van Beloeil, de Grand Hornu, de pittoreske straatjes van Saint Sauveur, de kerk van Bon-Secours, de kasseien van Erbisoeul ... en nog veel meer!

Op de langste afstand met net geen 1500 hoogtemeters kan je genieten van de beklimmingen van Mont-Mainvault, Bousée, Gauquier, Hoguenne, Aulnoit of Rue Humont. Deze hellingen maken elk jaar hun opwachting in koersen als La Samyn of de Tryptique des Monts et Châteaux. Een vette kluif voor de echte klimmers.

Er zijn verschillende bevoorradingen voorzien op het parcours. Dankzij de sportdrank en -voeding van Aptonia, Meli, Mani, ... zal je voldoende energie kunnen opdoen om de streep te halen.

En als kers op de taart is de laatste bevoorrading in Brasserie Caulier, partner van het evenement. Elke deelnemer kan er genieten van een gratis Bon Secours-bier en kan er zelfs de Brasserie bezoeken! Aarzel niet om je vrienden en familie uit te nodigen voor deze leuke ontdekkingstocht.
 
Op de terugweg naar de Diamonte Mons.Arena, langs de kleine typische wegen (baantjes) van de regio, zal je kunnen genieten van dit prachtige landschap. Bij aankomst ontvang je een fles Bon Secours(-bier) als herinnering aan jouw deelname en kan je na deze intense fietsdag genieten aan de bar!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder, � Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Cataloni�, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!