De BinckBank Tour zal je allicht niet winnen, maar je kan je wel helemaal laten onderdompelen in de rittenwedstrijd door de Lage Landen. Ook op een sportieve manier! Zo staat er op 15 augustus een klimtijdrit in Houffalize op het menu. Twee dagen later volgt er een Teamtijdrit in Den Haag.

De koninginnenrit in de BinckBank Tour is er dit jaar eentje om naar uit te kijken: een etappe van 96 kilometer met 5.000 hoogtemeters, met vertrek en aankomst in het charmante Houffalize. Spektakel verzekerd!

OP HET KLEINE VERZET

Als wielerliefhebber kan je op donderdag 15 augustus ook zelf je klimmersbenen testen. Zo staat voorafgaand aan de Ardennenrit voor de profs een klimtrijdrit voor wielertoeristen op het programma. Met de dubbele beklimming van de Saint-Roch over een totale afstand van tien kilometer spreek je maar beter je klimmersbenen aan. Maar het loont de moeite: kijk maar naar het deelnamepakket en de te winnen prijzen!

De Saint-Roch (klik voor profiel, info en Strava-segment) is zeker pittig: 1,15 kilometer aan een gemiddelde van 11 procent. De eerste 800 meter van de klim zakt het stijgingspercentage niet onder de 10 procent. Het wordt met andere woorden een tijdrit op het kleine verzet!

KNALLEN DOOR HET CENTRUM VAN DEN HAAG

Twee dagen later kan je in het centrum van Den Haag de grote molen bovenhalen voor de Teamtijdrit. Op identiek hetzelfde parcours waar de profs in de namiddag hun individuele chrono afwerken kan je in teams van drie of vier je hardrijderscapaciteiten etaleren in een van de zwaarste wielerdisciplines: de ploegentijdrit.

Het parcours van 8,35 kilometer trekt dwars door het historisch centrum van Den Haag, de derde grootste stad van Nederland. Het parcours telt slechts zeven bochten: ideaal om even stevig te knallen. De start van de wedstrijd gebeurt op het officiële startpodium, de finishlijn wordt op zaterdag 17 augustus gedeeld met de profs.

Voor beide activiteiten wordt er een apart dames- en herenklassement opgemaakt. Bij de Teamtijdrit is er ook een rangschikking voor gemengde teams.

MEER INFO

Klimtijdrit
Wanneer? Donderdag 15 augustus
Waar? Houffalize
Start? Vanaf 11 uur
Prijs? 5 euro

Team Tijdrit
Wanneer? Zaterdag 17 augustus
Waar? Den Haag
Start? Vanaf 10u30
Prijs? 30 euro (per team)

Inschrijven kan tot en met zondag 11 augustus.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder, � Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Cataloni�, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!