Krijg je bij het zien van het Tourpeloton tijdens de zware bergrit naar de Tourmalet zelf zin om die col te temmen? Dan is de Marmotte Granfondo Pyrénées iets voor jou. Deze granfondo laat je op 25 augustus langs beide kanten de legendarische berg beklimmen.

Marmotte Granfondo Pyrenees presenteert alle kenmerken van een ware Marmotte Granfondo. Een lange route (165 km), moeilijk (5 500 m / D +), cols van buiten categorie (Col du Tourmalet, Hautacam) en adembenemende landschappen van de Pyreneeën. Na twee succesvolle edities acteert Marmotte Granfondo Pyrenees al op internationaal niveau, en het zal niet lang duren voordat hij dezelfde bekendheid geniet als zijn grote broer in de Alpen.

Na de start in Luz St Sauveur liggen de grootste cols van de Pyreneeën op jou te wachten. Met een aanloop van een twintigtal kilometer in de 'gorges de Luz' krijg je nog even respijt, maar dan gaat het via Barèges recht omhoog richting col du Tourmalet (2.115 m). Na een technische afdaling langs Ste Marie de Campan kom je bij de tweede grote hindernis van de dag: la Hourquette d'Ancizan (1.564 m en bekend uit rit 12 van de Tour 2019). De rust is van korte duur, want je volgt hetzelfde traject als de renners in de 19de rit van de Ronde van Frankrijk van vorig jaar: over de col d'Aspin (1.489 m) en vervolgens de andere flank van de Tourmalet omhoog. En dat is nog niet alles. Of wat dacht je van een beklimming buiten categorie van 15 km naar Hautacam (1.715 m). Daar ligt de finish van deze heroïsche klimtocht.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt vanaf nu in de winkel en je krijgt er onze MTB-Special bovenop! Daarin vind je tests van mountainbikes en e-MTB's van Trek, Specialized, Canyon en Lapierre, tips om een MTB te kopen, de mooiste winteroutfits, een duurtest van de Shimano Deore XT 12-speed, techniektips van een endurorijder, fietstochten in Swaziland, Marokko en de Vlaamse Ardennen, de mooiste route in Noord-Antwerpen, hoe je jouw MTB-vering moet onderhouden en instellen, hoe je een beenlengteverschil moet opvangen , spatborden, en meer. In het gewone nummer lees je interviews met Toon Aerts, Tim Merlier, Annemarie Worst, Kim Van De Steene, Kenny De Ketele en Steve Bauer. Verder: het wielerjaar 2019 in beeld, wielrennen in Amerika, de hervorming van het baanwielrennen, een vooruitblik naar de Caps Urban Cross in Kortrijk ...