Zaterdag heeft Géants des Ardennes plaatsgevonden, een onvervalste Ardennenklassieker van de Proximus Cycling Challenge.

Vanuit startplaats Angleur konden de ongeveer 2.000 deelnemers kiezen uit 3 verschillende afstanden: 80, 112 of 153 km. Op het menu stonden de mooiste Ardense hellingen en een stevige portie klimwerk. Die hellingen bestonden uit een mix van absolute klassiekers en onbekende pareltjes.

De tocht van 153 km was het populairst en bevatte maar liefst 2200 hoogtemeters met de Côte de Chambralles, de Côte de Niaster en de Côte de Xhierfomont, die je met vier haarspeldbochten een echt Alpengevoel bezorgt.

Ook de tochten van 80 en 112 km hadden voldoende heuvels in petto. De Côte de Chambralles stond in alle afstanden op het menu en is goed voor anderhalve kilometer aan gemiddeld 9,5% met enkele uitschieters tot wel 15%.

Met de drie afstanden kreeg elke wielerliefhebber een parcours op maat voorgeschoteld en ondanks enkele korte regenbuitjes tussendoor waren het ideale omstandigheden en genoot iedereen van een sportieve en aangename dag.

Een uitgebreide bevoorrading, parcourssticker met info, technische bijstand, medische service, bewaakte fietsenstalling, kleedkamers met douches, koffie bij de start en massage bij de aankomst behoorden allemaal tot het uitgebreide deelnamepakket.

Het volgende event in de Proximus Cycling Challenge is de Kwaremont Sluitingsprijs op 29 september met gedurende het hele weekend de Kwaremont Kermesse. Inschrijven kan via de link.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en bevat de Wielerspecial 2020, met alle ploegen, renners, fietsen en analyses voor het nieuwe wegseizoen. Verder lees je twee topinterviews met Tourwinnaar Egan Bernal ('Ik heb geen probleem met trainingstochten van zes à zeven uur. Ik koers gewoon enorm graag'), en een strijdlustige Tom Dumoulin ('Ik heb mijn koersplezier teruggevonden'), Fietsen Met Lucinda Brand, 8 uitdagingen voor Tiesj Benoot, de broers Roodhooft als de architecten achter het succesverhaal van MVDP ... De actieve fietsfanaat komt aan zijn trekken met de meest uitdagende Franse granfondo's, tests van de Specialized Turbo Creo en The Draft Hoba, de mooiste MTB-route rond Pellenberg, Do's & Don'ts over een krakend bracket en hoe je jouw basissnelheid kan opkrikken ...