Iedereen gaat om met verlies op zijn of haar eigen manier, maar bij het lezen van een tweet van wielrenner Ruben Apers kregen we toch de krop in de keel. Hij startte donderdag met zijn tocht naar Parijs en terug, een idee dat hij en Bjorg Lambrecht hadden. Op die manier eert hij zijn overleden vriend.

Op Twitter lazen we dit bericht van de jonge renner Ruben Apers: "Had deze winter het geweldige (domme) idee om met @bjorg_lambrecht naar Parijs en terug te fietsen.. wel vandaag ben ik vertrokken. Om terug de rust in mijn hoofd te vinden en Bjorg naar de Champs-Elysées te brengen! #ForBjorg #parijsisnogver"

Lotto Soudal-belofte Apers en Lambrecht waren trainingsmakkers, zelfs na de overstap van Bjorg naar de profs, en de dood van zijn vriend maakte vanzelfsprekend veel los bij Apers. Daarbij moet je dan nog rekenen dat hij zelf begin dit jaar deel uitmaakte van het verschrikkelijke ongeval waarbij Stef Loos het leven liet nadat een groep renners verkeerd werd gestuurd en werd aangereden door een bestelwagen. Zelf raakte Apers zwaargewond door de aanrijding en hij keerde nog maar net terug in het peloton toen hij een nieuwe dreun kreeg met de dood van zijn kameraad.

Het idee om ondanks al die tegenslagen toch de bagage op de fiets te binden en de trip naar Parijs te maken - een plan waarop hij samen met Bjorg Lambrecht had zitten broeden - getuigt in elk geval van karakter. Minstens 720 kilometer zal hij moeten overwinnen tussen Parijs en Beveren. Respect en sterkte, Ruben!