Vanaf 2020 wordt Sportful officiële kledingpartner van de Ronde van Vlaanderen Cyclo - We Ride Flanders, een van de meest opwindende, uitdagende en inclusieve sportieve evenementen in de wereld. Dat wordt uitkijken naar de custom kleding ter gelegenheid van deze topafspraak op de toertochtenkalender!

"Sportful en Vlaanderen hebben elkaars pad al meerdere malen gekruist in de wielergeschiedenis en wij geloven dan ook dat het merk Sportful onlosmakelijk verbonden is met Vlaanderen. Door de jaren heen hebben maar liefst zes renners de Ronde van Vlaanderen gewonnen in Sportful-kledij en we zijn onze kampioenen daar dan ook eeuwig dankbaar voor. Museeuw & Mapei, Cancellara & Saxo en onze rockster Peter Sagan uiteraard", zegt Dario Cremonese van Sportful.

"De voorbije jaren hebben we onze Fiandre-collectie geïntroduceerd, die ontwikkeld is om uit te blinken in wisselende weersomstandigheden die zo typisch zijn aan het Vlaamse voorjaar. Door te luisteren naar de feedback van onze kampioenen zijn we erin geslaagd om state-of-the-art producten te maken die toegankelijk zijn voor elk type renner. En deze nieuwe samenwerking heeft dezelfde waarde. We zijn ontzettend tevreden dat we deel kunnen uitmaken van een evenement dat een onvergetelijke ervaring voor elke deelnemer betekent. We zijn dan ook trots dat we We Ride Flanders kunnen toevoegen aan onze reeks van uitzonderlijke evenementen over de hele wereld", vertelt Devis Barchi, Sportful Global Brand Manager.

"De Ronde van Vlaanderen Cyclo is elk jaar opnieuw dé fietsafspraak van het voorjaar waarbij 16.000 enthousiaste flandriens van over heel de wereld hun eigen Ronde van Vlaanderen afwerken. Met onderweg dezelfde hellingen, kasseistroken en smalle wegen, proeven zij van wat de profs de dag erop moeten overwinnen in hun zoektocht naar eeuwige roem. Een onvergetelijke ervaring in een regio die geschiedenis en koers uitademt zoals nergens anders ter wereld, waar vele wielerkampioenen werden geboren en straffe koersverhalen werden geschreven in een prachtig decor. We zijn dan ook trots op dit cultureel erfgoed, en het is net diezelfde trots, toewijding en passie die we ook duidelijk kunnen terugvinden bij onze nieuwe partner Sportful. We zijn er dan ook van overtuigd dat we door dit partnership de beleving en uitstraling van het event naar een nog hoger niveau kunnen tillen", vertelt Carl Vansteenkiste van organisator Peloton/We Ride Flanders.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!