Dé Ronde van Vlaanderen in de zomer had alles wat een klassieker nodig had. De deelnemers gingen over kasseistroken en hellingen in wisselvallig weer. Ze kregen wind en regen te verwerken, maar ze konden ook genieten van veel zon.

Van de vijf afstanden waren de langere parcours het meest populair. De deelnemers hadden een sterk paar benen en overwonnen de 119 of 169 kilometer zonder problemen. Vooral die laatste was gevuld met kasseistroken en de zeer bekende hellingen zoals de Paterberg, de Oude Kwaremont, de Haaghoek en de Muur van Geraardsbergen.

Het was ook in Geraardsbergen dat de fietsers van start gingen, maar ook eindigden. Op de Muur was er zelfs entertainment van Sport Vlaanderen. Er stond straattoneel en een podium om de mensen aan te moedigen op de zeer steile Muur. Naast de langere afstanden waren er ook kortere die meer gericht waren op gezinnen en families. Zo was er de fietstocht van 23km waarbij de deelnemers een quiz kregen over de Ronde van Vlaanderen van vroeger en nu. De meest bekende onder de deelnemers was toch Remco Evenepoel. Het grote talent van Deceuninck - Quick-Step kwam de Vlaamse heuvels temmen. 

Na Vlaanderens Mooiste konden de deelnemers rustig iets drinken op het terras en genieten van de heerlijke nazomerse zon. 

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!