De Body Geometry-ergonomie van de Specialized-raceschoenen in een betaalbaar jasje: dat is de Torch 1.0. Voor slechts 99,9 euro verenigt hij tal van bijzondere kwaliteiten in eenzelfde design. Voorts is het S-Works Recon- en 2FO CLIP 2.0-mountainbikeschoeisel voortaan verkrijgbaar in een extra kleurtje.

De lichte Torch 1.0-raceschoen (263 gram in maat 42) combineert een Velcro-sluiting met een Boa L6-sluiting om een maximaal comfort te garanderen. De Body Geometry-zoolconstructie en het Body Geometry-voetbed zijn ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest om de geleverde kracht optimaal en efficiënt over te brengen en blessures te reduceren (via de uitlijning van heup, knie en voet). Het synthetische bovenwerk voelt soepel aan. De Torch 1.0 is uiteraard compatibel met alle courante weg- en MTB-schoenplaatjes en -pedalen. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en 'rocket red', telkens voor de democratische prijs van 99,9 euro.

Specialized voerde tevens kleurenupdates door bij twee gerenommeerde MTB-schoenmodellen. De S-Works Recon, de XC-georiënteerde mountainbikeschoen die geen compromissen sluit op het vlak van stijl, comfort en krachtoverbrenging (inclusief uiterst lichte en stijve carbon buitenzool), is nu ook beschikbaar in het wit (379,9 euro). De 2FO CLIP 2.0, die geënt is op de noden van professionele downhillracers, is er dan weer in het zwart en 'rocket red' (159,9 euro).

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!