De Body Geometry-ergonomie van de Specialized-raceschoenen in een betaalbaar jasje: dat is de Torch 1.0. Voor slechts 99,9 euro verenigt hij tal van bijzondere kwaliteiten in eenzelfde design. Voorts is het S-Works Recon- en 2FO CLIP 2.0-mountainbikeschoeisel voortaan verkrijgbaar in een extra kleurtje.

De lichte Torch 1.0-raceschoen (263 gram in maat 42) combineert een Velcro-sluiting met een Boa L6-sluiting om een maximaal comfort te garanderen. De Body Geometry-zoolconstructie en het Body Geometry-voetbed zijn ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest om de geleverde kracht optimaal en efficiënt over te brengen en blessures te reduceren (via de uitlijning van heup, knie en voet). Het synthetische bovenwerk voelt soepel aan. De Torch 1.0 is uiteraard compatibel met alle courante weg- en MTB-schoenplaatjes en -pedalen. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en 'rocket red', telkens voor de democratische prijs van 99,9 euro.

Specialized voerde tevens kleurenupdates door bij twee gerenommeerde MTB-schoenmodellen. De S-Works Recon, de XC-georiënteerde mountainbikeschoen die geen compromissen sluit op het vlak van stijl, comfort en krachtoverbrenging (inclusief uiterst lichte en stijve carbon buitenzool), is nu ook beschikbaar in het wit (379,9 euro). De 2FO CLIP 2.0, die geënt is op de noden van professionele downhillracers, is er dan weer in het zwart en 'rocket red' (159,9 euro).

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!