Fietsen door een prachtig landschap vol bruggen, dijken, deltawerken, eilanden en polders en na afloop een heerlijke portie Zeeuwse mosselen verorberen: dat is het succesrecept van de Tacx Classic Zeeland, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 12 oktober. Een ideale afsluiter van een mooi wielerseizoen!

De Tacx Classic Zeeland is een cyclo die heel wat landgenoten weet te charmeren. Terecht, want het attractieve parcours volgt grotendeels het traject van de Tacx Pro Classic. Start en finish liggen op Neeltje Jans, waar later die dag ook de profs arriveren. De deelnemers kunnen opteren voor een lus van 75 of 130 kilometer en kunnen de profwedstrijd nadien vanop de eerste rij bekijken. Zij het niet zonder eerst enkele heerlijke Zeeuwse mosselen tot zich te hebben genomen!

Meer info & inschrijven: www.tacxclassiczeeland.nl

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!