Zaterdag stond in de Westhoek met de Great War Remembrance Cyclo een volgende manche van de Etixx Classics Tour op het menu. Ongeveer 1.600 sportievelingen namen deel.

De Great War Remembrance Cyclo is een unieke combinatie tussen koers en historiek met start en aankomst in Ieper. De deelnemers konden kiezen uit vier afstanden: 48 km, 83 km, 112 km of 182 km. Het was een mooi weertje met ideale fietsomstandigheden.
 
Het parcours ligt in de Westhoek met historische herdenkingsplaatsen zoals het Tyne Cot Cemetery, de Ijzertoren, het Paschendale Memorial Park en uiteraard de Menenpoort. De passage dwars door Flanders Field geldt als een symbolische verwijzing naar de Groote Oorlog. Half-verharde stroken (plugstreets) voegen dat extra tintje toe aan de omloop.

Wie koos voor de 112 of 182 km kreeg daarbovenop nog eens een passage in het Heuvelland met de Kemmelberg als uitschieter. Elk van de 4 afstanden eindigde met de kasseistrook Palingbeek, een stevige hindernis waar je nog eens stevig aan de boom kon schudden. De sfeer onder de wielertoeristen zat opperbest en alles verliep uitstekend.

Een verzekering, seingevers, uitgebreide bevoorrading, technische bijstand, douches en kleedkamers, parcoursstickers, signalisatie, medische service, koffie en een massage na de finish behoorden allemaal tot het deelnamepakket van dit schitterend evenement.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!