Zaterdag stond in de Westhoek met de Great War Remembrance Cyclo een volgende manche van de Etixx Classics Tour op het menu. Ongeveer 1.600 sportievelingen namen deel.

De Great War Remembrance Cyclo is een unieke combinatie tussen koers en historiek met start en aankomst in Ieper. De deelnemers konden kiezen uit vier afstanden: 48 km, 83 km, 112 km of 182 km. Het was een mooi weertje met ideale fietsomstandigheden.
 
Het parcours ligt in de Westhoek met historische herdenkingsplaatsen zoals het Tyne Cot Cemetery, de Ijzertoren, het Paschendale Memorial Park en uiteraard de Menenpoort. De passage dwars door Flanders Field geldt als een symbolische verwijzing naar de Groote Oorlog. Half-verharde stroken (plugstreets) voegen dat extra tintje toe aan de omloop.

Wie koos voor de 112 of 182 km kreeg daarbovenop nog eens een passage in het Heuvelland met de Kemmelberg als uitschieter. Elk van de 4 afstanden eindigde met de kasseistrook Palingbeek, een stevige hindernis waar je nog eens stevig aan de boom kon schudden. De sfeer onder de wielertoeristen zat opperbest en alles verliep uitstekend.

Een verzekering, seingevers, uitgebreide bevoorrading, technische bijstand, douches en kleedkamers, parcoursstickers, signalisatie, medische service, koffie en een massage na de finish behoorden allemaal tot het deelnamepakket van dit schitterend evenement.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en gaat de hete hangijzers niet uit de weg. Remco Evenepoel heeft het over de coronacrisis, motivatiebronnen en zijn BV-statuut, Erwin Vervecken kon uiteraard niet normaal op pad met Thomas De Gendt, maar ging wel zwiften met de hardrijder, en zes andere profrenners verklappen hun bezigheden in deze tijden. Verder: Dagboek van een wielerbelofte, 10 hoogtepunten uit het voorbije Giro-decennium, het wielersprookje van Alexander Richardson, de mooiste zomeroutfits van 2020, fietstest van de Specialized Allez Sprint Disc, het gravelproject met de Van Nicholas Rowtag en Campa Chorus, de fysieke gevolgen van corona, hoe je structuur en afwisseling in je coronatrainingen krijgt, 4 eenvoudige fietsherstellingen voor thuis, 5 moderne zadels (waaronder de 3D-geprinte fizik Adaptive) getest, en veel meer!